Foto Paul van Rosmalen | Atelierfoto Hans van Hoek

Hans van Hoek

Kimono's

21 september 2019 t/m 19 januari 2020

Dit najaar toont Het Noordbrabants Museum een serie monumentale schilderijen van Hans van Hoek (Deurne, 1947). In totaal worden elf werken getoond die een werkperiode van 35 jaar overbruggen. Het overkoepelde thema is de kimono. Een thema dat Van Hoek reeds al die jaren boeit. Van Hoek: "De kimono kan gezien worden als kosmische ruimte waarin wij leven." Die thematiek vindt men ook terug in de rijk gebeeldhouwde lijsten die Van Hoek om zijn schilderijen maakt. Ze verwijzen vaak naar teksten van dichters waaronder Louis-Ferdinand Céline.

  • Foto Paul van Rosmalen | Atelierfoto Hans van Hoek
  • Hans van Hoek, There is no other God than Life itself (Osho) 2016, Het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch, schenking Ton en Anne-Miek Nelissen-Hanssen
  • Hans van Hoek, Kimono met Sint-Antonius van Padua (1998 - 2000)

Zoektocht twaalfde schilderij

Het Noordbrabants Museum wil graag een twaalfde schilderij, genaamd Kimono met Sint-Antonius van Paduo, aan de tentoonstelling toevoegen. Van Hoek schilderde het werk in de periode 1998-2000. Net als de overige werken uit de serie is het schilderij groot van formaat. De afmeting is 256 cm x 206 cm. Opvallend aan het werk is ook de met de hand gebeeldhouwde lijst.

Luister hier het verhaal over de zoektocht op NPO Radio 1

UPDATE: Het twaalfde schilderij is terecht! Vanaf nu ook te zien in de tentoonstelling.

Lees hier het verhaal van de zoektocht

 

Bekijk hier de video van de zoektocht

Hans van Hoek

Na vele internationale omzwervingen woont en werkt Hans van Hoek sinds enige tijd weer in Nederland. Het Noordbrabants Museum wil met deze tentoonstelling zijn kunst nadrukkelijk onder de aandacht brengen. Hans van Hoek is geboren in de Brabantse Peel en opgeleid aan de academies van 's‑Hertogenbosch en Ateliers '63 in Haarlem. In de jaren 70 emigreerde hij naar Canada. Van 1996 tot 2008 woonde en werkte hij in Zuid-Afrika. De collectie hedendaagse kunst van Het Noordbrabants Museum omvat enkele werken van Hans van Hoek.

De tentoonstelling Hans van Hoek. Kimono’s wordt mede mogelijk gemaakt door BorzoGallery Amsterdam.

Boek hier je tickets

 

Bekijk ook:

Vaste collectie
Altijd te zien

Geweest

Vincent was here
21 september 2019 t/m 19 januari 2020

Geweest

Between Truth and Illusion
Verlengd t/m 18 oktober 2020