Karin Borghouts, De Collse watermolen, 2018

Karin Borghouts

Vincent was here

21 september 2019 t/m 19 januari 2020

Nadat ze de Van-Goghreproductie fotografeerde in haar verbrande ouderlijke huis, werd Karin Borghouts zich bewust van haar jeugdherinnering aan dit werkje en de invloed ervan op haar beeldend geheugen.

De nieuwsgierigheid naar de geboorteplaats Zundert veranderde in een empathische interesse voor het kijken van deze schilder. Vandaag kijken naar wat deze schilder zo'n 130 jaar geleden bekeek, tekende en schilderde. Karin Borghouts heeft zijn traject meerdere keren gevolgd. Zundert, de Borinage, Etten, Nuenen, Drenthe, Londen, Antwerpen, Parijs, Arles, Saint-Rémy-de-Provence, Auvers sur Oise …

Let op: de tentoonstelling Karin Borghouts. Vincent was here is tot en met 19 januari 2020 te zien.

Boek hier je tickets
  • Karin Borghouts, De Collse watermolen, 2018
  • foto Karin Borghouts
  • Karin Borghouts, Mand met aardappels, 2018.
  • foto Karin Borghouts
  • Karin Borghouts, Het Huis, 2012.

Bij het bekijken van deze foto’s, die het resultaat zijn van een intense dialoog, van het reizen naar locaties, van het eigentijds reconstrueren van stillevens, van vele uren studio- en retouchewerk, kan de aandachtige kijker erin het werk ontdekken van Vincent.

Karin Borghouts (Kapellen 1959) studeerde schilderkunst in Antwerpen, werkte als grafisch vormgever en koos later voor een loopbaan als zelfstandig kunst- en documentair fotograaf. Haar werk was te zien in talloze solo- en groepstentoonstellingen in België en het buitenland. Er verschenen boeken waaronder 'The house (of my childhood burned down and I went in to take pictures)',  'Mijn huis dat was' en 'Antwerpen Stad verbeeld'. Sedert 2011 brengt ze de renovatie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen in beeld, een opdracht die ze ook vervulde voor Museum De Lakenhal in Leiden.

Fotoboek 'Vincent was here'

BoekBij deze foto-expositie van Karin Borghouts wordt een gelijknamig fotoboek uitgegeven, waarin zij de gehele levensroute - van Zundert tot Auvers-sur-Oise - en maar liefst 25 gereproduceerde stillevens van Vincent op de gevoelige plaat vastgelegd heeft. Dit prachtige fotoboek wordt uitgegeven door Ronny van de Velde. Het boek van Karin Borghouts is vanaf nu te koop voor € 35 in de Shop.

Bekijk ook:

Thijs Segers
4 september t/m 21 november 2021

Nieuwe presentatie
Altijd te zien

Een belevenis voor iedereen
Tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden