De industriële natuur van Kranen/Gille

11 feb t/m 14 mei 2017  

In 2007 ontwerpen Jos Kranen en Johannes Gille de stoel A Forest Chair. Nog datzelfde jaar wordt de stoel getoond op designbeurzen in Milaan en Miami. Een vliegende start voor het design duo Kranen/Gille, dat in de daaropvolgende jaren vanuit hun studio in ’s‑Hertogenbosch met succes werkt aan een eigenzinnig oeuvre.

Tienjarig jubileum

Ter gelegenheid van het tienjarig jubileum toont Het Noordbrabants Museum van 11 februari t/m 14 mei 2017 De industriële natuur van Kranen/Gille, de eerste museale solotentoonstelling over het tweetal. Kranen/Gille tekent zelf voor het ontwerp van de tentoonstelling. Een mix van prototypes, vrij werk en producten voor design labels illustreren de hoogtepunten en ontwikkelingen van de afgelopen tien jaar. In totaal zo’n 40 ontwerpen waaronder een nieuw, niet eerder getoond werk, een kroonluchter in de serie Plant.

Maak kans op een echte Kranen/Gille in huis!

Altijd al een echte Kranen/Gille in huis willen hebben? Met dank aan MisterDesign kun je de lamp Maunsell voor het merk Ruijch winnen t.w.v. € 398,-. Spelregels:

-    Volg Het Noordbrabants Museum en MisterDesign op facebook én instagram.
-    Post een foto van de plek in je huis waar je de Maunsell lamp neer wilt zetten.
-    Tag het bericht met #KranenGille #MisterDesign #HetNoordbrabantsMuseum

Meedoen kan t/m 31 maart 2017. De winnaar wordt de eerste week van april bekend gemaakt. Kun je daar niet op wachten? MisterDesign verkoopt een ruime selectie ontwerpen van Kranen/Gille. In de maand maart ontvang je in de winkel op vertoon van je entreeticket 10% korting.

  • Lamp Maunsell van Kranen/Gille voor Ruijch

Industriële natuur

Een andere inspiratiebron voor Kranen/Gille is de vormgeving van industriële bouwwerken als booreilanden, scheepswerven en onderzeeërs. Projecten van een enorme omvang, die nooit zijn ontworpen om mooi gevonden te worden. In hun ontwerpen brengt Kranen/Gille de vormen en materialen van deze constructies terug naar gedetailleerd uitgewerkte gebruiksvoorwerpen. De vormgeving van de tentoonstelling is ook gebaseerd op deze industriële inspiratie.

 MDD Logogroot BlackDeze tentoonstelling onderdeel uit van het programma ter gelegenheid van het themajaar Mondriaan tot Dutch Design. Kijk voor het volledige programma op www.nbtc.nl/mtdd.

T/m 11 juni 2017 presenteert het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, dat samen met Het Noordbrabants Museum het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch vormt, de tentoonstelling De laatste avant-garde. Radicaal design in Italië 1966 -1988 (18 feb t/m 11 jun 2017). Twee designexpo’s onder een dak.

Boek een rondleiding

Nog meer te weten komen over De industriële natuur van Kranen/Gille? Boek een rondleiding voor max. 15 personen door de tentoonstelling!