Foto Paul van Rosmalen | Atelierfoto Hans van Hoek

Hans van Hoek

Kimono's

21 september 2019 t/m 19 januari 2020

Dit najaar toont Het Noordbrabants Museum een serie monumentale schilderijen van Hans van Hoek (Deurne, 1947). In totaal worden elf werken getoond die een werkperiode van 35 jaar overbruggen. Het overkoepelde thema is de kimono. Een thema dat Van Hoek reeds al die jaren boeit. Van Hoek: "De kimono kan gezien worden als kosmische ruimte waarin wij leven." Die thematiek vindt men ook terug in de rijk gebeeldhouwde lijsten die Van Hoek om zijn schilderijen maakt. Ze verwijzen vaak naar teksten van dichters waaronder Louis-Ferdinand Céline.

Let op: je kunt deze tentoonstelling uitsluitend bezoeken in combinatie met een geldig dagticket en time slot voor Van Goghs intimi. Boek dit ticket voorafgaand aan je bezoek in de online ticketshop.

Boek hier je tickets
  • Foto Paul van Rosmalen | Atelierfoto Hans van Hoek
  • Hans van Hoek, There is no other God than Life itself (Osho) 2016, Het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch, schenking Ton en Anne-Miek Nelissen-Hanssen
  • Hans van Hoek, Kimono met Sint-Antonius van Padua (1998 - 2000), locatie onbekend

Zoektocht twaalfde schilderij

Hans Van Hoek Kimono Met Sint Antonius Van Padua 2000 JPGHet Noordbrabants Museum wil graag een twaalfde schilderij, genaamd Kimono met Sint-Antonius van Paduo, aan de tentoonstelling toevoegen. Van Hoek schilderde het werk in de periode 1998-2000. Net als de overige werken uit de serie is het schilderij groot van formaat. De afmeting is 256 cm x 206 cm. Opvallend aan het werk is ook de met de hand gebeeldhouwde lijst.

Momenteel is niet bekend waar het werk zich bevindt en wie het in zijn bezit heeft. Verondersteld wordt dat dit monumentale werk nog in Nederland is. Degene die in het bezit is van het schilderij, of informatie heeft over de locatie na 2000, kan contact opnemen met Het Noordbrabants Museum via info@hnbm.nl, ter attentie van Hans November, conservator 20ste- en 21ste-eeuwse kunst. Telefonisch contact opnemen kan via 073 6877 877.

Luister hier het verhaal over de zoektocht op NPO Radio 1

Hans van Hoek

Na vele internationale omzwervingen woont en werkt Hans van Hoek sinds enige tijd weer in Nederland. Het Noordbrabants Museum wil met deze tentoonstelling zijn kunst nadrukkelijk onder de aandacht brengen. Hans van Hoek is geboren in de Brabantse Peel en opgeleid aan de academies van 's‑Hertogenbosch en Ateliers '63 in Haarlem. In de jaren 70 emigreerde hij naar Canada. Van 1996 tot 2008 woonde en werkte hij in Zuid-Afrika. De collectie hedendaagse kunst van Het Noordbrabants Museum omvat enkele werken van Hans van Hoek.

De tentoonstelling Hans van Hoek. Kimono’s wordt mede mogelijk gemaakt door BorzoGallery Amsterdam.

Boek hier je tickets

 

Bekijk ook:

Vrienden, familie, modellen
21 september 2019 t/m 12 januari 2020

Vaste collectie
Altijd te zien

Vincent was here
21 september 2019 t/m 12 januari 2020