Foto Joep Jacobs

Het Verhaal van Brabant

Een belevenis voor iedereen

Let op: deze zaal is tijdelijk gesloten i.v.m. werkzaamheden.

Het Verhaal van Brabant presenteert de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Je wandelt door de hoogte- en dieptepunten van Brabant aan de hand van kunst en voorwerpen, ondersteund door multimedia.

Zes tijdzones en twee paviljoens

Het Verhaal van Brabant verbindt verleden, heden en toekomst en maakt van Het Noordbrabants Museum de enige plek in Nederland waar bezoekers op deze schaal belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant ontdekken. Er is voor iedereen, jong en oud, Brabander en niet-Brabander wat te zien, te beluisteren en ook zelf te doen. Het Verhaal van Brabant is opgebouwd uit zes tijdzones en daarnaast twee paviljoens die inzoomen op het leven en werk van de twee meesterschilders van Brabantse afkomst: Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh

Het Noordbrabants Museum laat als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh (1853-1890) zien. De Brabantse werken van Van Gogh zijn te zien in het Van Gogh paviljoen, onderdeel van Het verhaal van Brabant

Voorjaar 2020 wordt een geheel nieuwe en grotere permanente presentatie over Vincent van Gogh geopend. Deze belicht zijn Brabantse periode en zoomt via een uitgebreide tijdlijn uit op zijn latere periode. Lees meer.  

Jheronimus Bosch

De werken van Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516) zijn zo beroemd dat ze te zien zijn in de meest prestigieuze musea over de hele wereld. Het Jheronimus Boschpaviljoen toont werken van navolgers van Bosch.

Bekijk ook:

Tijdelijk gesloten

Vaste collectie
Altijd te zien

Verwacht
Tijdelijk gesloten

Vaste collectie
Altijd te zien