Foto Joep Jacobs

Het Verhaal van Brabant

Een belevenis voor iedereen

Het Verhaal van Brabant presenteert de geschiedenis, cultuur en kunst van Brabant. Je wandelt door de hoogte- en dieptepunten van Brabant aan de hand van kunst en voorwerpen, ondersteund door multimedia.

Het Verhaal van Brabant in een notendop

Zes tijdzones en twee paviljoens

Het Verhaal van Brabant verbindt verleden, heden en toekomst en maakt van Het Noordbrabants Museum de enige plek in Nederland waar bezoekers op deze schaal belangrijke momenten uit de geschiedenis van Brabant ontdekken. Er is voor iedereen, jong en oud, Brabander en niet-Brabander wat te zien, te beluisteren en ook zelf te doen. Het Verhaal van Brabant is opgebouwd uit zes tijdzones en daarnaast twee paviljoens die inzoomen op het leven en werk van de twee meesterschilders van Brabantse afkomst: Jheronimus Bosch en Vincent van Gogh.

Van Goghs verlangen naar Brabant

Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh (1853-1890). Zij vertellen in het Vincent van Gogh paviljoen het verhaal van de Brabantse oorsprong van de kunstenaar en zijn grote fascinatie voor het boerenleven.

Jheronimus Bosch

De werken van Jheronimus Bosch (ca. 1450-1516) zijn zo beroemd dat ze te zien zijn in de meest prestigieuze musea over de hele wereld. Het Jheronimus Boschpaviljoen toont werken van navolgers van Bosch.

Boek een rondleiding

Rondleiding Het Verhaal van Brabant
Wil je graag door een rondleider meegenomen worden door de geschiedenis van Brabant? Boek dan een rondleiding. Meer informatie.
Rondleiding Van Gogh in Het Noordbrabants Museum
Het Van Gogh-paviljoen is onderdeel van Het Verhaal van Brabant. Wil je kennis maken met het leven van Van Gogh en het werk dat hij maakte toen hij in Brabant woonde, zijn leermeesters en zijn tijdsgenoten? Ga dan voor deze rondleiding.
Koop tickets

Bekijk ook:

Geweest

Van Eyck, Brueghel, Jordaens

Meesterwerken uit Roemenië
t/m 9 okt 2016