Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie

Vaste collectie moderne en hedendaagse kunst

In de Quistvleugel wordt een uitmuntende selectie uit onze vaste collectie geëxposeerd. Een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen. Te zien zijn Brabantse kunstenaars met een internationaal oeuvre, waaronder Mark Manders, René Daniëls, Maria Roosen en Marc Mulders.

Leon Adriaans en Caren van Herwaarden in dialoog

Elk half jaar rouleren we een deel van de vaste presentatie. In de eerste helft van 2019 laten we de bijzondere dialoog zien tussen de kunstwerken van Leon Adriaans en Caren van Herwaarden. Voor beide kunstenaars ontstaat hun werk uit existentiële vragen en angsten. In de kunst van Van Herwaarden staat de menselijke figuur centraal, die door haar wordt  verknipt, vervormd en gekneed. Ze omschrijft haar werk als een oproep tegen onverschilligheid. Voor meer informatie, kijk bij de tentoonstellingen pagina onder het kopje "Leon Adriaans en Caren Herwaarden".
 

Surrealisme

Op de begane grond van het voormalige gouvernementspaleis worden tot de zomer surrealistische topstukken van o.a. Salvador Dali, René Magritte en Man Ray getoond. Deze werken komen uit een Brabantse privé collectie, dus het is extra bijzonder dat Het Noordbrabants Museum ze tentoon mag stellen. Voor meer informatie over de surrealistische kunst, kijk bij de tentoonstellingen pagina bij het kopje "Surrealisme".

Jong talent

De tuingalerij (Expo 0), die leidt naar de nieuwe vleugel met tijdelijke exposities, biedt regelmatig ruimte aan wisselende tentoonstellingen van jonge Brabantse kunstenaars, aan het begin van hun carrière. Vanwege het dynamische kunstklimaat in Brabant zijn er veel jonge kunstenaars actief. Het museum speelt daarop in met een expositiebeleid van korte solopresentaties.

 

Bekijk ook:

Met Brueghel , Van Thulden en Bosschaert
Altijd te zien