foto Joep Jacobs

Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie

Altijd te zien

In de Quistvleugel wordt een uitmuntende selectie uit onze vaste collectie geëxposeerd. Een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen van Brabantse kunstenaars met een internationaal oeuvre, waaronder Mark Manders, Marc Mulders, JCJ Vanderheyden en René Daniels.

Boek hier je tickets

Aanwinsten

Momenteel worden er ook recente aanwinsten getoond van onder andere Koen Delaere, Jolanda van Gennip, Thomas Trum en Eelco Brand.

Evolutie van Brabantse hedendaagse kunstenaars

Het Noordbrabants Museum verzamelt sinds de jaren tachtig bewust het werk van Brabantse hedendaagse kunstenaars. Een selectie daarvan is te zien in de collectiepresentatie in de Quistvleugel op de begane grond van het museum. Aanpalend exposeert het museum in de tuingalerij doorlopend werk van jonge, talentvolle Brabantse kunstenaars, onder de noemer Brabantse Nieuwe. Het museum speelt daarmee in op het dynamische kunstklimaat in Brabant.

One Purple Line 06Thomas Trum
Onder de noemer Brabantse Nieuwe maakte Thomas Trum (Rosmalen, 1989) in 2018 speciaal voor in de tuingalerij het monumentale werk Two Orange Lines, dat hij direct op de muur aanbracht. Zoals de titel al aangeeft, gaat het om twee lijnen in oranje verf die in twee continue bewegingen op de muur gezet zijn. Helaas kon dit werk niet in situ behouden blijven. Reden voor het museum om een ander werk van de kunstenaar aan te kopen. Dat is One Purple Line 06 geworden.

Bekijk ook:

In de Tuingalerij

Hedendaagse en moderne kunst
12 januari 2019 t/m 16 februari 2020

Verwacht

Between Truth & Illusion
15 februari t/m 14 juni 2020