Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie

ZERO kunst uit een Brabantse verzameling

Niet alleen musea verzamelen kunst, ook particulieren bouwen fantastische collecties op.
Deze verzamelingen worden niet vaak aan het publiek getoond. Daarom is het bijzonder dat een Brabantse verzamelaar een keuze uit zijn collectie tijdelijk beschikbaar stelt aan Het Noordbrabants Museum.
Nu in het museum te zien een aantal werken van toonaangevende ZERO-kunstenaars (opgericht in 1958). Hierin stond licht, beweging en monochromie centraal.

Vaste collectie moderne en hedendaagse kunst

In de Quistvleugel wordt een uitmuntende selectie uit onze vaste collectie geëxposeerd. Een mooie mix van schilderijen, foto’s en sculpturen. Te zien zijn Brabantse kunstenaars met een internationaal oeuvre, waaronder Mark Manders, René Daniëls en Mark Mulders.

 

JCJ VANDERHEYDEN en Koen Delaere

Elk half jaar rouleren we een deel van de vaste presentatie. Nog tot en met 6 januari 2019 is er een prachtige selectie te zien van kunstenaars JCJ VANDERHEYDEN en Koen Delaere. Hun herkenbare en bijzondere kunstwerken gaan met elkaar in dialoog. 

 

Jong talent

De tuingalerij (Expo 0), die leidt naar de nieuwe vleugel met tijdelijke exposities, biedt regelmatig ruimte aan wisselende tentoonstellingen van jonge Brabantse kunstenaars, aan het begin van hun carrière. Vanwege het dynamische kunstklimaat in Brabant zijn er veel jonge kunstenaars actief. Het museum speelt daarop in met een expositiebeleid van korte solopresentaties.

Koop tickets

Bekijk ook:

Oude kunst

Met Brueghel , Van Thulden en Bosschaert
Altijd te zien