foto Joep Jacobs

Programma 2020

Bekijk de tentoonstellingen

Shao Fan. Between Truth & Illusion

15 feb – 14 jun 2020

De Chinese kunstenaar Shao Fan (1964, Beijing) combineert kunst en design met een diepgaande kennis van de Chinese cultuur. Hij is een meester in de techniek van de klassieke inkttekening. Zijn monumentale werken tonen dieren zoals apen en hazen. Shao Fans eerste solotentoonstelling komt tot stand met steun van de Renschdael Art Foundation en Galerie Urs Meile Lucerne.

Meesterwerken uit Wenen. Vlaamse en Hollandse meesters uit de Gemäldegalerie en het Kupferstichkabinett van de Akademie der bildenden Künste Wien

8 feb – 1 jun 2020

Ruim 50 topstukken uit deze relatief onbekende maar indrukwekkende Weense collectie komen naar Het Noordbrabants Museum. De expositie toont werken van Nederlandse en Vlaamse meesters, waaronder Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck en Rembrandt van Rijn. Het is de eerste keer dat zo’n groot deel van de collectie in het buitenland wordt getoond.

Tatsuo Miyajima

4 jul – 18 okt 2020

De Japanse kunstenaar Tatsuo Miyajima (Tokio, 1957) had eerder solo tentoonstellingen in o.a. Sydney, Beijing en San Francisco. Hij staat bekend om zijn sculpturen en installaties, opgebouwd met LED-tellers van verlichte cijfers. De cijfers kenmerken de oneindige reis van het leven. Zijn artistieke uitgangspunten zijn: “Keep Changing, Connect with Everything, Continue Forever.”

Asjemenou!

20 jun – 27 sep 2020

In samenwerking met de Volkskrant en uitgeverij Thomas Rap presenteert Het Noordbrabants Museum Asjemenou! Een geschiedenis van de Nederlandse populaire cultuur in 100 voorwerpen. Ieder voorwerp, geselecteerd door twee journalisten van de Volkskrant, heeft een eigen verrassend verhaal. Samen vormen deze verhalen een unieke cultuurhistorische tentoonstelling.

  • Karin Borghouts, De Collse watermolen, 2018
  • Foto Paul van Rosmalen | Atelierfoto Hans van Hoek
  • Shao Fan (Beijing), Portrait, 2013. Private Collection, Switzerland. Courtesy: Galerie Urs Meile, Beijing-Lucerne
  • Zelfportret op 15-jarige leeftijd, Anthony van Dyck, ca. 1615. Gemäldegalerie van de Akademie der bildenden Künste in Wenen
  • Lou Ottens (Philips), Cassettebandje, 1963. Foto: Annabel Miedema
  • Foto Anna Kučrea