Thomas Trum, Monochrome studies, 2015.

Thomas Trum

Brabantse Nieuwe

t/m 12 mei 2019

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Avans Hogeschool sponsort als partner van het museum deze tentoonstellingenreeks en ondersteunt de visie van het museum, dat ontwikkeling van talent en samenwerking hand in hand gaan.

Thomas Trum (1989) studeerde in 2010 af aan het Sint Lucas-college in Boxtel. In 2014 ronde hij zijn tweede studie Man en Leisure af aan de Design Academy Eindhoven. In 2016 kreeg hij van het Stimuleringsfonds creatieve industrie een werkbeurs talentontwikkeling waarmee hij in 2016 een aantal grote projecten kon realiseren. Speciaal voor de tuingalerij van Het Noordbrabants Museum maakte hij de 15 meter lange wandschildering Two Orange Lines.

 

  • Thomas Trum bij Two Orange Lines
  • Thomas Trum aan het werk
  • Thomas Trum, Monochrome studies, 2015.
Ik wil ontdekken welke taal materialen spreken.
Thomas Trum

Thomas Trum over zijn eigen werk

Thomas Trum - Work In Progress"Op een trial-and-error-manier experimenteer ik met verf, inkt en bewerkingstechnieken: ik leer door te doen. Ik wil zelf zien en voelen hoe een materiaal op bepaalde handelingen reageert. Ik wil ontdekken welke taal materialen spreken. Ieder materiaal heeft unieke eigenschappen en regels die je kunt volgen of negeren. Oude technieken van materiaalbewerking verbind ik met nieuwe technieken. Daarnaast onderzoek ik de sporen van die technieken en van kleuren, altijd met betrekking tot verf. Dat doe ik in mijn atelier, maar ook buiten, in de publieke ruimte."

Meer Brabantse Nieuwe in 2019:

Annemarie Slobbe

6 jul t/m 13 okt 2019
Rust in beweging.

Fang Mij

19 okt 2019 t/m 5 jan 2020
Een gesprek met de zon.

Koop tickets

Bekijk ook

Moderne en hedendaagse kunst

Vaste collectie
Altijd te zien

Verwacht

Ali Banisadr

Foreign Lands
6 april t/m 25 augustus 2019