Van Gogh paviljoen

Verhaal van Brabant

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de meest bekende schilders ter wereld. Toch weten maar weinig mensen dat hij oorspronkelijk uit Brabant kwam. Vincent heeft gedurende zijn leven op verschillende plaatsen in Brabant gewoond. Zijn liefde voor Brabant en het Brabantse landschap zou hij altijd houden.

Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh (1853-1890). Zij vertellen in het Vincent van Gogh paviljoen het verhaal van de Brabantse oorsprong van de kunstenaar en zijn grote fascinatie voor het boerenleven. In het Van Gogh paviljoen hangen enkele werken van de kunstenaar.

Voorjaar 2020 wordt een geheel nieuwe en grotere permanente presentatie over Vincent van Gogh geopend. Deze belicht zijn Brabantse periode en zoomt via een uitgebreide tijdlijn uit op zijn latere periode. Lees meer

Dat is echt Brabant en ik houd er zoo veel van...
Vincent van Gogh

Verhaal van Brabant

Het _Verhaal _van _Brabant _Het _Noordbrabants _Museum _Foto _Joep _JacobsHet Van Gogh paviljoen bevindt zich in de vaste collectie Het Verhaal van Brabant, dat de historie van Brabant vertelt door middel van kunstwerken en objecten uit verschillende tijdperken.

Ook het Van Gogh paviljoen legt de link naar Brabant; de kunstwerken die hier hangen vertellen samen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Vincent, en zijn fascinatie voor het boerenleven, iets waar hij veel mee in aanraking kwam tijdens zijn periode in Brabant.

Bekijk ook:

Verwacht

Vanaf 2020 (datum volgt)

Een belevenis voor iedereen
Altijd te zien

Vaste collectie
Altijd te zien