Van Gogh paviljoen

Verhaal van Brabant

Vincent van Gogh (1853-1890) is een van de meest bekende schilders ter wereld. Toch weten maar weinig mensen dat hij oorspronkelijk uit Brabant kwam. Vincent heeft gedurende zijn leven op verschillende plaatsen in Brabant gewoond. Zijn liefde voor Brabant en het Brabantse landschap zou hij altijd houden.

Het Noordbrabants Museum herbergt als enige museumlocatie in Zuid-Nederland originele werken van Vincent van Gogh (1853-1890). Zij vertellen in het Vincent van Gogh paviljoen het verhaal van de Brabantse oorsprong van de kunstenaar en zijn grote fascinatie voor het boerenleven. In het Van Gogh paviljoen hangen enkele werken van de kunstenaar. Daarnaast zijn momenteel in de tentoonstelling Van Goghs intimi ook een groot aantal Van Goghs te bewonderen. Aan de hand van tekeningen en schilderijen waarvoor familieleden en geliefden poseerden, portretten van kunstenaarsvrienden, brieven die hij stuurde en ontving, schetsboekjes die hij maakte voor anderen, kom je als bezoeker heel dicht bij de mens achter de kunstenaar.

Boek hier je tickets
Dat is echt Brabant en ik houd er zoo veel van...
Vincent van Gogh

Verhaal van Brabant

Het _Verhaal _van _Brabant _Het _Noordbrabants _Museum _Foto _Joep _JacobsHet Van Gogh paviljoen bevindt zich in de vaste collectie Het Verhaal van Brabant, dat de historie van Brabant vertelt door middel van kunstwerken en objecten uit verschillende tijdperken. Ook het Van Gogh paviljoen legt de link naar Brabant; de kunstwerken die hier hangen vertellen samen het verhaal van de Brabantse oorsprong van Vincent, en zijn fascinatie voor het boerenleven, iets waar hij veel mee in aanraking kwam tijdens zijn periode in Brabant.

Bekijk ook:

Een belevenis voor iedereen

Vrienden, familie, modellen
21 september 2019 t/m 12 januari 2020

Van Goghs intimi
Inleiding of lezing voor groepen