Ga zelf op onderzoek

Zelfstandige rondgang door het museum
  • Geschikt voor MBO, HBO en WO
  • Gratis groepsbezoek
Reserveren

Ga je liever zelf op onderzoek uit? Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen houtje met een groep het museum te verkennen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en voor studenten tot en met 18 jaar en hun noodzakelijke begeleiding is het gratis.

Zalen vol verhalen

Ons museum bestaat uit heel veel zalen vol verhalen. Eigenlijk te veel om in 1 dag te ontdekken. Om jullie zoveel mogelijk ruimte te geven, is het handig vooraf te vertellen welk gedeelte jullie willen ontdekken. Op het aanmeldformulier kun je in het veld 'opmerkingen en/of bijzonderheden' aangeven welk gedeelte van het museum je wil bezoeken:

  • Oude kunst
  • Van Gogh in Brabant
  • Moderne en hedendaagse kunst
  • Het verhaal van Brabant
  • Eén of meerdere tijdelijke tentoonstellingen

We bespreken graag telefonisch met je hoe we jullie zelfstandig groepsbezoek zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas. Bezoek deze website regelmatig voor een update van ons aanbod.

Praktische informatie

Niveau MBO, HBO en WO
Wanneer dinsdag en vrijdag tussen 11 en 17 uur
Kosten gratis (wanneer vooraf gereserveerd)
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto Ben Nienhuis

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl