Vincent van Gogh: mens en icoon

Rondleiding
  • Geschikt voor MBO
  • Van kijken naar zien
Reserveren

Iedereen kent Vincent van Gogh. Vaak zijn ze bekend met de algemene weetjes: hij sneed zijn oor eraf, hij was heel arm, misschien een beetje gek zelfs? In ons museum krijg je een breder beeld van Van Gogh gedurende de periode dat hij in Brabant woonde en werkte. Want hij was zoveel meer! Zo leren de studenten Vincent als mens een stuk beter kennen, maar ook de verhalen achter zijn schilderijen.

Tijdens de rondleiding in het museum ligt de nadruk op de begrippen identiteit en beeldvorming. Daarmee sluit dit programma goed aan bij het vak Burgerschap. De begrippen zijn toepasbaar op Vincent van Gogh, maar ook op de studenten zelf. Hoe kijk jij naar anderen? Hoe kijken anderen naar jou? In de verwerking op school zetten we het verhaal van de student centraal: wat maakt jou tot wie je bent?

Reservering van dit programma is mogelijk vanaf maart 2021.

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus

Museumbezoek voor groepen is momenteel mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur

Niveau Leerjaar 1 en 2
Duur 60 minuten
Wanneer Mogelijk vanaf maart 2021, dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €40 per 16 leerlingen (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Voorbereiding bespreking in de klas is onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto Marc Bolsius

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl