Beleef de middeleeuwen

Rondleiding en dramaworkshop over het leven van toen
  • Geschikt voor groep 5 t/m 8
  • Inleven in de leefwijze in de stad
Reserveren

In ons museum zijn enorm veel voorwerpen uit de middeleeuwen te zien. Al deze voorwerpen vormen verhalen uit het leven van toen. Tijdens de rondleiding onderzoeken de kinderen samen met de museumdocent de objecten en beleven ze de verhalen uit die tijd.

Om de beleving compleet te maken, kruipen de kinderen onder begeleiding van een ervaren dramadocent in het beroemde schilderij de Lakenmarkt. Met behulp van korte dramaoefeningen worden grenzen verlegd en komt er spelenderwijs een theatervoorstelling tot leven.

 

Het Verhaal van Brabant is vanaf maart 2021 dicht in verband met een verbouwing. Vanaf september 2021 is de zaal en dus ook deze rondleiding weer beschikbaar. 

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

Museumbezoek voor groepen is mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas, zoals Hoe dan?! in de klas.

Praktische informatie

Niveau groep 5 t/m 8
Duur 1,5 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €60 per 16 leerlingen (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
1 begeleider per max. 16 leerlingen
Voorbereiding bespreking in de klas is onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto Marc Bolsius

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl