Ga zelf op onderzoek

Leid jouw eigen klas rond
  • Voor groep 1 t/m 8
  • Ontdek het museum op jouw manier
Reserveren

Ga je liever zelf op onderzoek uit? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Ook de entree is gratis voor kinderen tot 18 jaar en de noodzakelijke begeleiding.

In elke zaal geven verdiepingsschermen en ontdekstations veel achtergrond en verhalen bij de collectie. Daarnaast helpen animaties, maquettes en projecties iedereen het museum zelfstandig te ontdekken. En we geven jullie ‘kunstpraat-boekjes’ mee met allemaal prikkelende vragen en opdrachten.

Ons museum bestaat uit heel veel zalen vol verhalen. Het is waarschijnlijk te veel om gedurende één bezoek te ontdekken. Om jullie zoveel mogelijk de ruimte te geven, is het handig vooraf te vertellen welk gedeelte jullie willen bekijken. Op het aanmeldformulier kun je in het veld 'opmerkingen en/of bijzonderheden' aangeven welk gedeelte van het museum je wil bezoeken:

  • Oude kunst
  • Van Gogh presentatie
  • Moderne kunst
  • Hedendaagse kunst
  • Het verhaal van Brabant
  • Eén of meerdere tijdelijke tentoonstellingen

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

We bespreken graag telefonisch met je hoe we jullie zelfstandig groepsbezoek zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen. Dit is ook mogelijk tussen 9.00 en 11.00u. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas, zoals Hoe dan?! in de klas.

 

Praktische informatie

Niveau groep 1 t/m 8
Duur 1 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur
Kosten gratis
Rondleiding leerkrachten mogen hun eigen leerlingen rondleiden of begeleiden in een eigen opdracht op zaal
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto Marc Bolsius
  • Foto Marc Bolsius

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl