Kunstpraat

Een interactieve rondleiding met de inzet van verschillende werkvormen en kijkmethodes
  • Geschikt voor groep 1 t/m 8
  • Geen voorbereiding nodig, wel mogelijk
Reserveren

Samen kijken naar kunst levert de mooiste verhalen op. Tijdens een begeleid interactief gesprek vormen de verhalen die de kinderen aan kunst geven de rode draad. Onze museumdocenten maken gebruik van actieve korte opdrachten en diverse kijkmethodes. De kinderen worden uitgedaagd om hun vragen, ideeën en associaties met elkaar te delen. Zo ontstaan er de meest verrassende en bijzondere inzichten én verhalen.

Stel zelf je route samen

Deze interactieve rondleiding kan op verschillende plekken in het museum plaatsvinden: bij de vaste collectie of door een wisseltentoonstelling. Heb je zelf een bepaalde route of kunstwerk in gedachten waar je de kinderen graag over wil horen vertellen? Laat het ons weten in het veld 'opmerkingen en/of bijzonderheden'.

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

Museumbezoek voor groepen is mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas, zoals Hoe dan?! in de klas.

Praktische informatie

Niveau groep 1 t/m 8
Duur 1 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €40 per 16 leerlingen (max. 32 leerlingen)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Voorbereiding voor deze rondleiding is voorbereiding in de klas niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto bymarjo

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl