Museumschatjes

Gratis met jouw klas naar Het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch
  • Geschikt voor groep 5 t/m 8
  • Gratis rondleiding of museumles

Museumschatjes wordt elk jaar georganiseerd door Erfgoed Brabant. Leerlingen van groep 5 t/m 8 uit de provincie Noord-Brabant kunnen deelnemen. Het is een vergoedingsregeling voor basisscholen om museumbezoek mogelijk te maken. Vorig jaar gingen 50.000 leerlingen gratis naar een museum!

Hoe kan ik meedoen?

Om gebruik te maken van de vergoedingsregeling voor het schooljaar 2021-2022 vul je een formulier in. Dit formulier staat op de website van Erfgoed Brabant. Klik hier voor meer informatie.

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

Museumbezoek voor groepen is mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas, zoals Hoe dan?! in de klas.

 

  • Foto Marc Bolsius
  • Foto bymarjo
  • Foto Jan-Kees Steenman
  • Foto bymarjo

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl