Romeinen in de klas

Museumles op school over de ontdekkingen van de Romeinen
  • Geschikt voor groep 5 t/m 8
  • Het museum op bezoek in de klas
Reserveren

Doordat we momenteel bezig zijn met vernieuwingen in het museum, moeten we onze Romeinenzaal even missen. Maar we hebben een mooie oplossing bedacht: het museum en de Romeinen komen naar jouw school toe!

 

Onze museumdocenten zijn experts in het verzorgen van een boeiende en leuke museumles in de klas. Met behulp van vele replica's krijgen de leerlingen een inkijkje in het leven in de Romeinse tijd in Brabant. De leerlingen ontdekken de goden die in de Romeinse tijd werden aanbeden en gaan zelf aan de slag om zo'n godenwereld te onderzoeken. Hoe zou dat zijn in onze huidige tijd, een god van de wifi misschien, of TikTok de videogod?

Leskist in de klas

Wist je dat je een gratis leskist over de Romeinen in Brabant voor in de klas kunt boeken? Deze kist vol (replica's van) voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt, laat kinderen op een bijzondere manier kennismaken met het thema 'Romeinen'. Boek van tevoren of daarna eventueel Romeinen in de klas.

Bekijk de leskist

Praktische informatie

Niveau groep 5 t/m 8
Duur 1,5 uur
Wanneer in overleg
Voor wie de museumles is te reserveren door de scholen in Noord-Brabant
Kosten €125 per groep
Begeleiding één van onze museumdocenten zal de les verzorgen
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button
  • Foto Marc Bolsius

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl