Brabant tijdens de 'Gouden Eeuw'

• Geschikt voor klas 3 t/m 6
  • De Tachtigjarige Oorlog
Reserveren

Dat Brabant in de Tachtigjarige Oorlog diende als slagveld, deed de welvaart van het gebied geen goed. Daarom groeide de zeventiende eeuw in Noord-Brabant niet uit tot een 'Gouden Eeuw'.

Hoe moet je de gebeurtenissen in Brabant plaatsen tegenover die in het noorden, waar in dezelfde periode de Gouden Eeuw hoogtij vierde? Wat waren de sociale, politieke, religieuze en economische gevolgen van de oorlog? Hoe ontstond de Tachtigjarige Oorlog eigenlijk? Historische voorwerpen, schilderijen en maquettes brengen deze bijzondere tijd uit Het Verhaal van Brabant tot leven.

Deze rondleiding voert door de grootste zaal van het museum. Het Verhaal van Brabant (zie video). Deze presentatie vertelt de geschiedenis van Brabant van de middeleeuwen tot en met de toekomst.

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus

Museumbezoek voor groepen is momenteel mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas. Bezoek onze website regelmatig voor een update van ons aanbod.

Het Verhaal van Brabant is vanaf maart 2021 dicht in verband met verbouwing. September 2021 is de zaal en dus ook deze rondleiding weer beschikbaar.

Niveau klas 3 t/m 6
Duur 1 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €40 per 16 leerlingen (max. 32 leerlingen)
Cultuurkaart met Cultuurkaart: vermeld het kaartnummer van je school
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Voorbereiding enige kennis van de Tachtigjarige Oorlog is zeer gewenst om de gebeurtenissen in Brabant te kunnen plaatsen
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl