Ga zelf op onderzoek

Leid jouw eigen klas rond
  • Voor klas 1 t/m 6
  • Ontdek het museum op jouw manier
Reserveren

Ga je liever zelf op onderzoek uit? Natuurlijk is het ook mogelijk om op eigen houtje met de klas het museum te verkennen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden en voor jongeren tot en met 18 jaar en hun noodzakelijke begeleiding is het gratis.

Kunsttour: kunstpraatkaartjes

Bij de balie kan je ter inspiratie kunstpraatkaartjes meenemen voor je rondgang door het museum met prikkelende vragen en opdrachten. Nieuwsgierig wat er op de kaartjes staat? Bekijk de downloads hiernaast.

Geschiedenistour: de tijdvakken

Leerlingen kunnen ook zelfstandig op zoek gaan naar de tien tijdvakken in ‘het Verhaal van Brabant’. Voor klas 1 en 2 is er lesmateriaal en een opdrachtenboekje dat je zelf van te voren kunt printen door het document "Tijdvakkentour" te downloaden. Tijdens de Tijdvakkentour krijgen ze opdrachten mee en soms de vraag een foto te maken met eigen telefoon.

 

Momenteel is het helaas niet mogelijk om de Romeinenzaal te bezoeken. Dit deel van het lesmateriaal kunt u dus niet gebruiken. 

 

Zalen vol verhalen

Ons museum bestaat uit heel veel zalen vol verhalen. Eigenlijk te veel om in 1 dag te ontdekken. Om jullie zoveel mogelijk ruimte te geven, is het handig vooraf te vertellen welk gedeelte jullie willen ontdekken. Op het aanmeldformulier kun je in het veld 'opmerkingen en/of bijzonderheden' aangeven welk gedeelte van het museum je wil bezoeken:

  • Oude kunst
  • Van Gogh in Brabant
  • Moderne kunst en hedendaagse kunst
  • Het verhaal van Brabant
  • Eén of meerdere tijdelijke tentoonstellingen

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

We bespreken graag telefonisch met je hoe we jullie zelfstandig groepsbezoek zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen. Dit is ook mogelijk tussen 9.00 en 11.00u. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas. Bezoek deze website regelmatig voor een update van ons aanbod.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl