Het verhaal van de Romeinen

Een kist vol replica's van voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt
  • Geschikt voor klas 1 en 2
  • Leer meer over het leven in de Romeinse tijd
Reserveren

Een kist vol (replica's van) voorwerpen die in Brabant in de Romeinse tijd werden gebruikt, laat leerlingen op een bijzondere manier kennis maken met het thema Romeinen. De leerlingen gaan aan de slag met de voorwerpen uit de leskist.

Aan de hand van de bijbehorende werkbladen komen ze meer te weten over de verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd, waaronder het schrift, huizenbouw, religie en het leger. De leskist is ontwikkeld door Erfgoed Brabant.

Niveau klas 1 en 2
Duur ongeveer 4 lesuren
Wanneer leskisten kunnen van maandag t/m donderdag vóór 15.30 uur afgehaald en teruggebracht worden via onderstaand adres
Ophaal- en afleveradres Verwersstraat 43 te 's-Hertogenbosch (vooraf melden bij de balie van het museum, Verwersstraat 41 te 's-Hertogenbosch)
Kosten gratis
Begeleiding leerkracht vanuit school
Aanvullend lesmateriaal zit in de leskist
Uitleenduur maximaal 4 weken
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl