HoeDan?! in de klas

Een kijkje achter de schermen van het museum
  • Geschikt voor klas 1 t/m 6
  • Geschikt voor CKV
Reserveren

Tijdens HoeDan?! in de klas krijgen de leerlingen een kijkje achter de schermen van het museum. Wat gebeurt er eigenlijk met al die kunstwerken en voorwerpen buiten het oog van onze bezoekers? De leerlingen gaan ook een verpakking bedenken voor een zeer delicaat product.

 

Een museumdocent komt met een speciale kist naar de school. Daar zit een echt kunstwerk van Thomas Trum in dat normaal gesproken in het museum zou hangen. Middels korte filmpjes zien leerlingen hoe Thomas Trum's kunstwerken tot stand zijn gekomen. Maar ook: hoe doen we dat nou in een museum? Waarom zijn we zo voorzichtig met die kunstwerken? Hoe worden ze verpakt? En hoe krijgen ze uiteindelijk een plek in een tentoonstelling?

Vervolgens doen ze onderzoek naar verpakkingsmateriaal. Daarbij worden de ontwerpskills van de leerlingen aangesproken. Het is niet zomaar een doosje maken, er moet een delicaat kunstwerk worden beschermd, namelijk een ei. In kleine groepjes gaan ze van start en bedenken samen hoe het ei heel te houden tijdens de uiterst spannende valtest. Wiens ei zal de test doorstaan? En lukt dit niet, welke aanpassingen zouden nodig zijn voor een volgende keer?

 

Praktische informatie

Niveau klas 1 t/m 6
Duur 1,5 uur
Wanneer in overleg
Voor wie de museumles is te reserveren door scholen in Noord-Brabant
Kosten € 125 per groep
Begeleiding een van onze museumdocenten zal de museumles verzorgen
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl