Kunstpraat

Een interactieve rondleiding met de inzet van verschillende werkvormen en kijkmethodes
  • Geschikt voor klas 1 t/m 6
  • Filosoferen en doe-opdrachten
Reserveren

Samen kijken naar kunst levert de mooiste verhalen op. Tijdens een begeleid interactief gesprek vormen juist de verhalen die de jongeren aan kunst geven de rode draad. Tijdens kunstpraat worden de jongeren uitgedaagd met de inzet van actieve korte opdrachten en diverse kijkmethodes hun vragen, ideeën en associaties te delen met de groep. Om zo de overeenkomsten en verschillen onderling onder de loep te nemen. Zo ontstaan er de meest verrassende en bijzondere inzichten én verhalen. 

Stel zelf je route samen

Deze interactieve rondleiding kan op verschillende plekken in het museum plaatsvinden: bij de vaste collectie of door een wisseltentoonstelling. Heb je zelf een bepaalde tentoonstelling of onderwerp in gedachten waar je de jongeren graag over wilt horen vertellen? Laat het ons weten in het veld ‘opmerkingen/bijzonderheden’.

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

Museumbezoek voor groepen is momenteel mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas. Bezoek onze website regelmatig voor een update van ons aanbod.

 

Praktische informatie

Niveau klas 1 t/m 6
Duur 1 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €40 per rondleiding (max. 16 leerlingen per rondleiding)
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Cultuurkaart met Cultuurkaart: vermeld het kaartnummer van je school
Voorbereiding voor deze rondleiding is voorbereiding in de klas niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl