Verhalenvertellers gezocht

Een rondleiding voor en door leerlingen
  • Geschikt voor klas 3 t/m 6
  • Associëren, verhalen vertellen en leren presenteren
Reserveren

Tijdens deze rondleiding gaan we de leerlingen begeleiden om zélf het verhaal van het museum te vertellen. Aan elkaar. Onze ervaren museumdocenten vertellen alles over hoe je een rondleiding kunt geven. Daarna zijn de leerlingen aan de beurt. Ze worden verdeeld over verschillende kunstwerken en krijgen de tijd zich voor te bereiden met alle verhalen en tips.

En dan gaat het gebeuren: Om de beurt presenteren de leerlingen, ze stellen vragen aan hun klasgenoten en vertellen het verhaal achter het kunstwerk. Er is ook ruimte hun eigen verhaal bij het kunstwerk te vertellen. De museumdocent evalueert en bespreekt de presentaties met de groep.

Het programma wordt aangeboden bij verschillende kunst-onderwerpen. Per onderwerp kunnen maximaal 16 leerlingen deelnemen. Geef bij je reservering de keuze voor een onderwerp op: de Barok, De familie Bruegel of kunstenaar Jan Sluijters.

 

Let op: extra informatie met betrekking tot het coronavirus 

Museumbezoek voor groepen is momenteel mogelijk van dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur. Je kunt ook gebruik maken van ons aanbod voor in de klas. Bezoek onze website regelmatig voor een update van ons aanbod.

 

Praktische informatie

Niveau klas 3 t/m 6
Duur 1 uur
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 9 en 11 uur
Kosten €40 per rondleiding (max. 16 leerlingen per rondleiding)
Cultuurkaart met Cultuurkaart: vermeld het kaartnummer van je school
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
(min. 1 op 10 leerlingen, max. 1 op 4 leerlingen)
Voorbereiding voorbereiding en verwerking in de klas zijn onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van tevoren via onderstaande button

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren?
Met de auto kun je terecht in de parkeergarage Wolvenhoek of St. Jan. Kom je met de bus? Dan kun je het beste parkeren op de Parade, een van de transferia of Treurenburg aan de rand van de stad. Kom je met de fiets? Dan is de fietsenstalling op de Wolvenhoek de beste plek.
Mag je zelf meegenomen eten en drinken nuttigen in het museum?
Je kunt alleen buiten op het voorplein genieten van je eigen hapje en drankje. In het museum kun je terecht in de MuseumBrasserie voor een consumptie.
Mogen jassen en tassen mee naar binnen?
Handtasjes mogen mee het museum in. Voor de jassen en rugzakken hebben wij speciale garderobecontainers. Elke klas krijgt een eigen garderobecontainer die op slot gaat.

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl