Workshops voor woordkunstenaars

Krijg les van professionals
  • Geschikt voor klas 1 t/m 6
  • Met keuze uit rap, creatief schrijven en black out poetry
Reserveren

Doen jouw leerlingen mee aan de schrijfwedstrijd? Omdat er in iedereen wel een woordkunstenaar schuilt, organiseren wij samen met 4XM workshops bomvol taalinspiratie. Je kunt kiezen uit rap, creatief schrijven en mark my words. Zit er straks een pareltje tussen? Zend deze in voor de schrijfwedstrijd Woordkunstenaars gezocht! 


Deze workshops zijn zo goed als gratis met Museumschatten. Dit geldt voor zowel de offline als de online versies. Dit schooljaar is de laatste kans om hier gebruik van te kunnen maken, dus mis het niet! Ook betaling met CJP is mogelijk.

 

Welke workshops kan ik kiezen?

Workshop rap
Rap (rhythm and poetry) is de kunst van het vertellen in ritme en rijm. In ieder mens schuilt een mooi verhaal en de rapworkshop van 4XM biedt handvatten om deze op papier te zetten en op te voeren. Het ritme wordt bepaald door de beat. Binnen de maten van deze muziek fabriceren de deelnemers hun eigen flow door te puzzelen met lettergrepen en rijmwoorden. De rapworkshop is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Gestimuleerd door de workshopleiders leren jouw leerlingen om tekst op een dynamische manier te presenteren. Een goede oefening voor ritmegevoel en bovenal een erg geschikte vorm om leerlingen wat over zichzelf te laten vertellen, met de tentoonstelling van Eva Jospin als ultieme inspiratiebron. Klik hier voor meer informatie.
Workshop creatief schrijven
Bij de workshop creatief schrijven leren jouw leerlingen hoe ze een origineel en prikkelend verhaal schrijven. De tentoonstelling Eva Jospin: Paper Tales zal hen de nodige inspiratie bieden. In deze schrijfworkshop gaan ze aan de slag met verteltechnieken, stijl en het zoeken naar de juiste structuur. Ze werken hierbij met praktische schrijftechnieken. Ze leren hoe het creatieve proces van schrijven in elkaar steekt en vooral hoe ze de lezer boeien van begin tot eind. Klik hier voor meer informatie.
Workshop black out poetry
De workshop black out poetry kun je zien als een workshop poëzie waarbij leerlingen op basis van een bestaande tekst (bijvoorbeeld een krantenbericht) een kort gedicht samenstellen. Dit doen ze door met een stift te schrappen en/of te markeren en daarmee een combinatie van woorden maken die samen een gedicht of korte pakkende tekst vormen. Behalve een mooie tekst, wordt ook een afbeelding gecreëerd. Het schrappen of markeren gebeurt namelijk op zo’n manier, dat er een heus kunstwerkje ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van tekenen en invullen met stift en een reeds aanwezige afbeelding bij de tekst. Het is daarmee meer dan een reguliere black out workshop waarbij alleen geschrapt wordt. Klik hier voor meer informatie.

Hoe kan ik reserveren?

  • Meld jouw klas aan via het reserveringsformulier op onze website.
  • Vul de gevraagde gegevens in en verstuur het formulier. 
  • Via de mail krijg je een bevestiging van je reservering.
  • Voorafgaand aan de workshop krijg je een mail met praktische informatie. 
  • 4XM verzorgt de workshops.

Let op: 4XM hanteert andere voorwaarden dan Het Noordbrabants Museum, bijvoorbeeld omtrent annulering. Neem hier de voorwaarden van 4XM door.

Meer weten over de workshops? 

Rap Creatief schrijven Black out poetry

Blijf op de hoogte

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Je kunt ons altijd bellen of mailen:

T: +31(0)73-6877 820
M: reservering@hnbm.nl