Foto bymarjo

Onze partnerscholen

Samenwerking

Educatie is een belangrijke doelstelling van Het Noordbrabants Museum. Daarom is er met een aantal scholen afspraken gemaakt over intensieve samenwerking. Zo zorgen wij er samen voor dat de museumlessen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen én bij de lesstof in de klas. De ontwikkeling van deze programma’s sluit aan bij de educatieve opvatting van Het Noordbrabants Museum, waarbij (jonge) bezoekers de collectie ontdekken door te kijken, te doen én te tonen.

Openbare Basisschool De Bolster

De Bolster foto“We willen alle talenten die een kind heeft, aanspreken en verder ontwikkelen. Daarom zijn we ook actief met kunst en cultuur aan de slag op school. Dit kan in aparte lessen maar zit ook verweven in verschillende vakgebieden. Ook het kijken naar kunst en het reflecteren erop is van belang. Fijn dat we dit dan ook mogen doen in samenwerking met Het Noordbrabants Museum. Samen, zodat de ontworpen lessen een museumbezoek toegankelijk maken voor al onze kinderen. Zo geven we kinderen een optimale start voor de toekomst."

Maaike Lauwerijssen
directeur 
Openbare Basisschool De Bolster

L.W. Beekmanschool

1"Wij zijn trots op ons partnerschap met Het Noordbrabants Museum! Dagelijks ontmoeten onze kinderen cultureel erfgoed. Dat zij zich daarvan bewust worden en er naar leren kijken, verrijkt hun leven. Het is voeding voor hun geest en stimuleert onder andere hun creatief denkvermogen. Een onmisbare vaardigheid in de 21e eeuw."
 
Saskia van de Sandt
Directeur L.W. Beekmanschool

Basisschool 't Schrijverke

Partnerschool T Schrijverke Bordje Liggend"Kunst en cultuur zijn voor het leven belangrijk want het geeft diepgang en rijkdom aan je verdere bestaan."

Henk Schrover
Directeur Basisschool 't Schrijverke

Basisschool Het Bossche Broek

partnerschool--het-bosche-broek-bordje-2"Cultuureducatie is onmisbaar voor onze leerlingen. Het partnerschap met het museum maakt het voor hen mogelijk om een unieke, structurele cultuurbeleving te ervaren. Het helpt ze om straks competente, creatieve en kritisch denkende volwassenen te worden."

F
red Timmermans en Karin de Bekker
Basisschool Het Bossche Broek

 

Kindcentrum De Sprong

"Voor onze leerkrachten en leerlingen vinden we het partnerschap met het Noord Brabantsmuseum zeer waardevol. Wij willen onze leerlingen uitdagen en nieuwsgierig maken om op onderzoek uit te gaan. Het museum is de plek waar onze leerlingen op onderzoek uit kunnen gaan. Verleden, heden en toekomst kunnen zij afwisselend vinden in dit prachtige museum. Kinderen komen met het educatieaanbod in het museum in aanraking met nieuwe dingen, ontwikkelen interesses en ontdekken nieuwe talenten in zichzelf."

Beja van der Morst
ICC'er Kindcentrum De Sprong

Scholengemeenschap Jeroen Bosch College

Foto Bordje 2"Op cultuur en cultureel erfgoed bouwen onze leerlingen hun en uw toekomst. Onderwijs zonder kunst en cultuur kunnen wij ons dan ook niet voorstellen. Wat vertelt een kunstwerk of voorwerp over een bepaalde tijd in onze geschiedenis? Door te kijken naar kunstwerken van vroeger en nu leer je veel meer dan alleen dat wat je ziet. Wij zijn blij met het partnerschap met Het Noordbrabants Museum. De meerwaarde van deze samenwerking zien wij ook duidelijk terug tijdens onze bezoeken aan het museum en in onze lessen op school.”


Eugene van der Horst en Ilse Pot,
Docenten en sectievoorzitters geschiedenis en Kunst/Art & Design
Jeroen Bosch College

Gymnasium Beekvliet

Beekvlietfoto Bordje
"Cultuureducatie gaat over bewustwording. Ieder mens maakt deel uit van cultuur, alleen al door ergens te wonen en te denken, te bestaan dus. Leerlingen moeten zich bewust worden van cultuur en er de werking van zien, om zo greep te krijgen op de samenleving. Kunst is daar het middel bij uitstek voor, omdat kunst  vragen stelt en aanzet tot reflectie."

Carla Faassen
Rector Gymnasium Beekvliet

d'Oultremontcollege

Nieuwe Partnerschool Doultremontcollege Foto Marc BolsiusCreativiteit is onontbeerlijk voor organisaties, nu en in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat al vroeg in het onderwijs de nieuwsgierigheid van leerlingen geprikkeld wordt. Zo ontwikkelen wij hun vermogen om te verbeelden en te creëren. Het d’Oultremontcollege wil leerlingen creatief leren denken. Daarbij gaat het vooral om het bedenken van dingen die er nog niet zijn. Leerlingen krijgen later immers onvermijdelijk te maken met problemen die er eerder nog niet waren. Wij zijn trotse partner van Het Noordbrabants Museum! Weliswaar om de hoek, maar altijd grenzeloos inspirerend.

Ard van Aken
directeur d'Oultremontcollege