Foto Marc Bolsius

Middeleeuwse stad van Bosch

Rondleiding + Dramaworkshop

Rondleiding

Hoe zag het leven er uit in de middeleeuwse stad van Jheronimus Bosch? In deze museumles onderzoeken de leerlingen middeleeuwse voorwerpen uit de tijd van deze beroemde Brabantse kunstenaar.

Workshop

Onder begeleiding van een ervaren dramadocent kruipen de leerlingen vervolgens in het beroemde schilderij de Lakenmarkt. Met behulp van korte dramaoefeningen worden grenzen verlegd en komt er spelenderwijs en mime-theatervoorstelling tot leven.

Beperkt beschikbaar

Onze dramadocenten zijn beperkt beschikbaar. Als alternatief voor het drama programma hebben we speciale animatie studio's, waarin de leerlingen met middeleeuwse Playmobil een stopmotion filmpje maken.

Let op! Tussen 21 sept 2019 en 12 jan 2020 is deze museumles niet te boeken.

Reserveer deze museumles

Niveau groep 4 t/m 6
Duur 90 min.
Wanneer wo en do, tussen 10 en 17 uur
di en vrij, tussen 11 en 17 uur
Kosten €45 per 16 leerlingen (max 32)
Vanaf 1 januari 2020: €60 (per 16 leerlingen)
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders, minimaal 1 op 10 leerlingen
Voorbereiding Voorbereiding en verwerking in de klas zijn onderdeel van het lesmateriaal, maar niet noodzakelijk
Reserveren 2 weken van te voren
telefoonnummer reservering +31(0)73-6877 820

Animatiefilm middeleeuwse stad

Lesmateriaal

Handleiding

Deze docentenhandleiding bevat alle informatie die je nodig hebt om jezelf en je klas goed voor te bereiden op het museumbezoek.

Werkbladen

Met deze werkbladen kunnen de leerlingen in de klas zelf met het onderwerp aan de slag gaan. Er zijn voorbereidende en verwerkende werkbladen.

Vertelkaartjes

Bereid het bezoek aan Het Noordbrabants Museum voor met deze Vertelkaartjes.

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

007 Aafke NBM 0610 5076 1 Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Aafke de Bruijn
Teamhoofd educatie
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 835

Bekijk ook:

Gratis rondleiding of korting op museumles

Rondleiding voor groep 3 t/m 8