Mijn Verhaal van Brabant

Voorbeeldfilmpjes Erfgoed bekijken in de klas

Lesmateriaal

Docentenhandleiding

De docentenhandleiding geeft u een overzicht van de museumles Mijn Verhaal van Brabant, met een omschrijving van alle activiteiten voor groep 4 en groep 8, zowel in de klas als in het museum.

Lesbrief | Wat is erfgoed?

Met behulp van deze lesbrief bespreekt u met de leerlingen wat erfgoed is en waarom het belangrijk is.

Werkblad 1 | Erfgoed bekijken

Ter voorbereiding op het museumbezoek bekijken de leerlingen afbeeldingen van de voorwerpen in het museum.

Werkblad 2 | Erfgoed onderzoeken

De leerlingen zoeken naar meer informatie over de voorwerpen in het museum.

Werkblad 3 (in het museum) | Erfgoed presenteren

In het museum presenteren de leerlingen van groep 8 de voorwerpen aan de leerlingen van groep 4. Op deze werkbladen staan de bijbehorende opdrachten. Handig voor groep 8 om zich goed voor te bereiden.

Werkblad 4 | Wat is jouw erfgoed?

De leerlingen omschrijven hun aller belangrijkste persoonlijke erfgoed-voorwerp.

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Brief voor begeleiders

Alle informatie voor begeleidende ouders in één handig document.