Van Goghs intimi

Vrienden, familie, modellen

Wie was de man achter het icoon? Iedereen kent Vincent van zijn schitterende schilderijen en als die gekke man die zijn oor afsneed, maar wie wás die man nu eigenlijk? In de tentoonstelling Van Goghs intimi leer je hem kennen door de ogen van intieme familie, vrienden en modellen.

Vincent van Gogh is één van de bekendste Brabantse kunstenaars daarom bieden wij het Van Gogh lesprogramma gratis aan voor Brabantse scholen.
Natuurlijk zijn ook scholen buiten Brabant van harte welkom. Zij betalen per rondleiding € 35.

Wat wij aanbieden:

  • Gratis entree
  • (Gratis) rondleiding
  • Inclusief: voorbereiding en verwerking in de klas

Rondleiding groep 1 t/m 3

NBM Partnerschool 141903 5806Vincent van Gogh had veel vrienden, maar maakte ook vaak ruzie. Emotie speelt in het leven en werk van Vincent van Gogh een grote rol. In deze rondleiding maken de kleuters middels allerlei opdrachten spelenderwijs kennis met Van Gogh door de verhalen van zijn vrienden en familie. Ze vertegenwoordigen ieder een bepaalde emotie die aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen. Samen kijken we naar de schilderijen, schetsen en brieven en vertellen we de verhalen die er bij horen. Wat voel jij als je hier naar kijkt?

Reserveren

Reserveer via de buttons hieronder je museumbezoek.
Kijk voor meer praktische informatie onderaan deze pagina.

Reserveer als Brabantse school Reserveer als school buiten Brabant

 

Rondleiding groep 4 t/m 6

NBM Partnerschool BymarjoVaak wordt Vincent afgeschilderd als een arme, eenzame en gekke man, maar dat is eigenlijk best overdreven! Gedurende zijn leven zijn er veel mensen geweest die van hem hielden, hem steunden en waardeerden.
Tijdens de rondleiding doen de kinderen allerlei opdrachten in de tentoonstelling en vormen de ideeën van de leerlingen zelf de rode draad voor een filosofisch gesprek en ontstaan er verrassende inzichten over deze bijzondere schilder.

Rondleiding groep 7 en 8

Tablet KinderenVan Gogh is ontzettend populair, denk aan de rijen voor het Van Gogh Museum, zijn kunstwerken die geprint zijn op mousepads, schoenen en zelfs fietsen. In de rondleiding ontmoet je niet alleen de kunstwerken van Van Gogh maar ook zijn familie en vrienden. Wat kunnen zij ons over deze bijzondere man vertellen?
We trekken die verhalen ook naar het nu. Wat als Van Gogh nu leefde, een mobiele telefoon had en social media gebruikte? Hoe laat jij jezelf zien online? Heb je tips voor Vincent?

Praktische informatie

Niveau Voor alle groepen.
Duur 60 min.
Wanneer di t/m vrij om 9 uur
di t/m vrij om 10 uur
Brabantse scholen Gratis
Scholen buiten Brabant € 35 per 16 leerlingen
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders
Minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen
Voorbereiding Binnenkort beschikbaar via de website
Beschikbaarheid 21 september 2019 t/m 12 januari 2020

Contact

007 Aafke NBM 0610 5076 1 Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Aafke de Bruijn
Teamhoofd educatie
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 835