Van Goghs intimi

Vrienden, familie, modellen

Wie was de man achter het icoon? Iedereen kent Vincent van zijn schitterende schilderijen en als die gekke man die zijn oor afsneed, maar wie wás die man nu eigenlijk? In de tentoonstelling Van Goghs intimi leer je hem kennen door de ogen van intieme familie, vrienden en modellen.

Vincent van Gogh is één van de bekendste Brabantse kunstenaars daarom bieden wij het Van Gogh lesprogramma gratis aan voor Brabantse scholen.
Natuurlijk zijn ook scholen buiten Brabant van harte welkom. Zij betalen per rondleiding € 35.


Wat wij aanbieden:

  • Gratis entree
  • (Gratis) rondleiding
  • Inclusief: voorbereiding en verwerking in de klas

Rondleiding klas 1 t/m 3

18Mrt 2015 NBM Beekvliet 5208Van Gogh is ontzettend populair, denk aan de rijen voor het Van Gogh Museum, zijn kunstwerken die geprint zijn op mousepads, schoenen en zelfs fietsen. In de rondleiding ontmoet je niet alleen de kunstwerken van Van Gogh maar ook zijn familie en vrienden. Wat kunnen zij ons over deze bijzondere man vertellen?
We trekken die verhalen ook naar het nu. Wat als Van Gogh nu leefde, een mobiele telefoon had en social media gebruikte? Hoe laat jij jezelf zien online? Heb je tips voor Vincent?

Rondleiding klas 4 t/m 6

scholieren naas schilderij_Marc Bolsius.jpgIn de tentoonstelling Van Goghs intimi. Vrienden, familie, modellen leer je Vincent van Gogh écht kennen. Tijdens de rondleiding komen met behulp van schilderijen, tekeningen, brieven en andere documenten de verhalen van Van Gogh en zijn dierbaren tot leven.
We trekken die verhalen ook naar het nu. Wat als Van Gogh nu leefde, een mobiele telefoon had en social media gebruikte? Hoe laat jij jezelf zien online? Heb je tips voor Vincent?

Praktische informatie

Niveau Klassen 1 t/m 6
Duur 60 min.
Wanneer di t/m vrij om 9 uur
di t/m vrij om 10 uur
Brabantse scholen Gratis
Scholen buiten Brabant € 35 per 16 leerlingen
Begeleiding Gratis toegang voor begeleiders
VO onderbouw Minimaal 1 begeleider op 10 leerlingen
VO bovenbouw en MBO Minimaal 1 begeleider op 16 leerlingen
Voorbereiding Binnenkort beschikbaar via de website
Beschikbaarheid 21 september 2019 t/m 12 januari 2020

Contact

007 Aafke NBM 0610 5076 1 Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Aafke de Bruijn
Teamhoofd educatie
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 835