Foto bymarjo

Erfgoedroute

Zelfstandig bezoek zonder museumdocent

De Erfgoedroute is een educatief project voor de brugklas van het voortgezet onderwijs. Het laat leerlingen kennis maken met de drie Bossche Erfgoedinstellingen en met de historische  binnenstad.

Aan de hand van opdrachten in een handzaam werkboekje bezoeken ze het Groot Tuighuis, de afdeling Bouwhistorie, Archeologie en Monumenten van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum en het Stadsarchief. Daar leren ze het verschil kennen tussen de verschillende soorten erfgoed en de verschillende manieren van onderzoeken en presenteren van erfgoed.  

Met het werkboekje maken de leerlingen een route door de stad van de ene naar de andere instelling. Op de ertussen gelegen route staan ze ook stil bij historische plekken en objecten in de stad. Die hebben telkens te maken met het erfgoed uit de instellingen. Met de opdrachten krijgen de leerlingen extra kennis over dit erfgoed. De leerlingen leren hun stad op een totaal andere manier kennen. Zo komt ook voor hen het Erfgoed van ’s-Hertogenbosch tot leven!

Reserveer dit bezoek

Werkboekje

Met het werkboekje maken de leerlingen een route door de stad van de ene naar de andere instelling. Op de ertussen gelegen route staan ze ook stil bij historische plekken en objecten in de stad. Die hebben telkens te maken met het erfgoed uit de instellingen. Met de opdrachten krijgen de leerlingen extra kennis over dit erfgoed. De leerlingen leren hun stad op een totaal andere manier kennen. Zo komt ook voor hen het Erfgoed van ’s-Hertogenbosch tot leven! Het boekje is te koop voor 1,- euro per stuk aan de balie van Het Noordbrabants Museum.

Erfgoedroute boekje.JPG

Praktische informatie

Niveau klas 1
Duur ongeveer 3 uur; elke groep start bij één van de drie instellingen of op de ertussen gelegen route
Wanneer di t/m vr, tussen 11-17 uur
Kosten €1 per boekje (max 6 groepen van 10 leerlingen)
Begeleiding één begeleider vanuit school per erfgoedinstelling om aankomst en vertrek van de groepjes in goede banen te leiden
Benodigdheden boekjes zijn verkrijgbaar aan de balie van Het Noordbrabants Museum. Stuur een e-mail naar educatie@hnbm.nl, dan zorgen wij dat ze voor je klaar liggen
Reserveren 3 weken van te voren
telefoonnummer reservering +31(0)73-6877 820

Reserveren

ErfgoedrouteIn Het Groot Tuighuis en het Stadsarchief worden de opdrachten van de leerlingen begeleid door medewerkers. Deze medewerkers moeten worden ingeroosterd. Het aanmeldformulier wordt verstuurd naar het Groot Tuighuis en het Stadsarchief. Pas wanneer de planning met hen rond is stuur je het aanmeldformulier door naar Het Noordbrabants Museum via reservering@hnbm.nl Na akkoord van Het Noordbrabants Museum ontvang je een bevestiging.

Lesmateriaal

Museumregels

Handig document om de do's en don'ts in het museum uit te leggen aan de leerlingen.

Erfgoedroute

De route voor de leerlingen.

Contact

Tim 310815 1575Meer weten over de mogelijkheden voor jouw klas?
Neem contact op met:
Tim Veldhuis
Educator
E educatie@hnbm.nl
T +31(0)73-6877 836

Reserveer dit bezoek

Bekijk ook:

Gratis

Zelfstandig bezoek

Voor alle klassen, zonder museumdocent

Middeleeuwse stad van Bosch

Museumles voor klas 1 t/m 3

Romeinen in Brabant

Museumles voor klas 1 t/m 3