Foto Joep Jacobs

BankGiro Loterij

Het Noordbrabants Museum bedankt de deelnemers van de BankGiro Loterij

IMG 6421 2Al vanaf 2010 mag Het Noordbrabants Museum rekenen op de steun van de BankGiro Loterij. Inmiddels is het museum al jaren vaste beneficiënt van de loterij. Het Noordbrabants Museum dankt de deelnemers aan de BankGiro Loterij voor hun steun.

Dankzij hen mocht het museum een fantastische bijdrage in ontvangst nemen. Met de opbrengsten van de BankGiro Loterij versterkt het museum de collectie.

Bedrag naar culturele sector

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar ruim 83 miljoen euro naar cultuur in Nederland. Het bedrag wordt onder 77 culturele organisaties in heel Nederland verdeeld. De BankGiro Loterij werft fondsen om cultuur en cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Hoe kan ik zien of ik voor het museum meespeel?

Via Mijn BankGiro Loterij kunt u snel en eenvoudig zien of u 'geoormerkt meespeelt'. Onder het tabblad ‘mijn gegevens’ staat waar uw steun naartoe gaat. Als u (nog) niet geoormerkt meespeelt staat er dat u ‘Alle Partners’ steunt. Heeft u nog geen toegang tot Mijn BankGiro Loterij? Maak dan een account aan en log in.

Mede dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kocht het museum deze werken:

  • Vincent van Gogh, Stilleven met flessen en schelp, 1884. Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch. Foto: Marjo van de Peppel-Kool
  • Vincent van Gogh, De tuin van de pastorie te Nuenen, 1885, aquarel, 38 x 49 cm. Verworven met steun van BankGiro Loterij, Mondriaan Fonds, VSBfonds, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, Renschdael Art Foundation en de heer Coen Teulings (Brussel).
  • Mark Manders, Unfired Clay Torso, 2014-2015, brons en hout, Het Noordbrabants Museum, ’s Hertogenbosch

Bekijk ook:

Word vriend

Doorgeven en anderen laten genieten

Legaat of erfstelling in testament