Vincent van Gogh, Collse watermolen, 1884. Het Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch

Nalaten

Legaat of erfstelling in testament

Het is mogelijk Het Noordbrabants Museum te steunen door een legaat of erfstelling in uw testament op te nemen. Bij een legaat beschrijft u in uw testament welk bedrag of welk roerend of onroerend goed u nalaat aan Het Noordbrabants Museum. Bij een erfstelling laat u een deel van uw nalatenschap aan het museum na. We vinden het belangrijk dat u op een manier kunt bijdragen die bij u past. Dan is het goed te weten dat Het Noordbrabants Museum dankzij de ANBI-status geen erfbelasting betaalt. Speciaal voor alle bijdragen hebben we Het Noordbrabants Museum Fonds opgericht. 

Fonds op naam

Ook kunt u vastleggen dat na uw overlijden een fonds op naam wordt opgericht. Een heel persoonlijke invulling van uw nalatenschap want de doelstelling en de naam van het fonds bepaalt u zelf. Het Noordbrabants Museum beheert dit fonds.

Kwijtscheldingsregeling

In bepaalde gevallen is het mogelijk om erfbelastingschuld te betalen met een kunstvoorwerp, zoals een schilderij, zilveren voorwerp of een muziekinstrument. De Kwijtscheldingsregeling is een fiscale regeling die interessant kan zijn, ook omdat u er een extra voordeel mee kunt genieten. Meer informatie over de Kwijtscheldingsregeling leest u hier. Wilt u meer weten over de Kwijtscheldingsregeling? Neem dan contact op met Erna Baeten via ebaeten@hnbm.nl of 073-6877803

Mooi! Met ons legaat dragen we bij aan het uitbreiden of restaureren van de collectie van Het Noordbrabants Museum.
John en Irene

Boeket van Cornelis van Spaendonck

Nieuwe aanwinst TEFAF 2019De aankoop van dit schilderij op de TEFAF 2019 was mede mogelijk door een legaat van de heer G.M. Verweijmeren uit Tilburg. Het tot dusver onbekende schilderij Boeket van oude rozen, jasmijn en sleutelbloemen uit 1829 is een versterking voor de collectie werken van de gebroeders Gerard en Cornelis van Spaendonck die Het Noordbrabants Museum bezit. Dit prachtige kleine schilderij is één van de laatste werken van Cornelis van Spaendonck.

Collse watermolen van Van Gogh

WatermolenEen mooi voorbeeld van een schilderij dat we konden aankopen dank zij een legaat is dit lentelandschap met watermolen en rode daken van Vincent van Gogh. Een legaat van mevrouw Henriëtte M.J. van Oppenraaij en steun van de provincie Noord-Brabant, Vereniging Rembrandt en Mondriaan Fonds maakten deze grootste aankoop ooit mogelijk. 

De aankoop past binnen de ambitie om een representatief overzicht te tonen van Van Goghs Brabantse periode.

Stilleven van Van Gogh

Van Gogh_Still Life with Bottles and a Cowrie Shell_1884-85_LEen legaat van de heer Th.M.J.A. Verstappen, een lening van de provincie Noord-Brabant, de jaarlijkse bijdrage van BankGiro Loterij en Het Noordbrabants Museum Fonds maakten het mogelijk dit schilderij Stilleven met flessen en schelp van Vincent van Gogh in 2018 te verwerven. 

Meer weten of een afspraak maken?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn of wilt u graag eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling Development.

Erna Baeten, hoofd Development
T +31 (0)73-6877 803
E ebaeten@hnbm.nl

Maaike van de Wiel, relatiemanager
T +31 (0)73-6877 817
E mvandewiel@hnbm.nl

Bekijk ook:

Doorgeven en anderen laten genieten

Betrokken particuliere partners

Word vriend