Schenking Geert van de Ven, ’s-Hertogenbosch, mede mogelijk gemaakt door Appèl B.V.

Schenken en nalaten

Deel uw liefde voor Brabant, schenk aan de toekomst

Draagt u kunst, cultuur en geschiedenis in Brabant ook een warm hart toe? Wellicht is schenken en nalaten aan Het Noordbrabants Museum dan een mogelijkheid voor u. Het draagt bij aan het verwezenlijken van de ambities van Het Noordbrabants Museum. Deze bijdragen maken het mogelijk om bijvoorbeeld onze collectie uit te breiden.

Elke bijdrage, groot of klein, is bijzonder welkom. Uw steun maakt echt verschil, laat uw naam doorleven en geeft inspiratie aan de volgende generatie!

Wat zijn de mogelijkheden?

U kunt op verschillende manieren schenken en nalaten aan Het Noordbrabants Museum:
  • Een eenmalige of periodieke schenking van een geldbedrag
  • Een schenking van een kunstobject
  • Een legaat of erfstelling in uw testament
  • Het oprichten van een fonds op naam

Webinar met specialisten

Charles de Mooij, museumdirecteur, ging onlangs in gesprek met Geert Corstens. Hij weet als voorzitter van de Adviescommissie beoordeling aangeboden cultuurbezit uit nalatenschappen alles over de mogelijkheden om erfbelastingschuld te betalen met kunst. Met Maiko van Bakel en Kirsten Schaafstra, senior managers bij PricewaterhouseCoopers belastingadviseurs, verdiept hij zich in manieren van schenken en nalaten aan een museum en de fiscale (aftrek)mogelijkheden.

Wilt u dit webinar terugkijken? Stuur dan een mail aan vrienden@hnbm.nl.

Doorgeven zodat ook anderen ervan kunnen genieten.
Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede

MevrbeyneswebSchenking bloemstillevens Sluijters

Dagelijks geniet Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede van de schilderijen van Jan Sluijters die zich altijd in haar familie hebben bevonden. Ondanks haar sterke band met Amsterdam besloot Dorothy de bloemstillevens en een daarop afgebeelde porseleinen schaal aan Het Noordbrabants Museum na te laten. "Deze schenking verzekert me ervan dat later meer mensen kunnen genieten van deze werken en dat de schilderijen in goede staat blijven."

Vincent Van Gogh , Collse Watermolen , 1884, Collectie Het Noordbrabants MuseumCollse watermolen van Vincent van Gogh

Een mooi voorbeeld van een schilderij dat we konden aankopen dank zij een legaat is dit lentelandschap met watermolen en rode daken van Vincent van Gogh. Een legaat van mevrouw Henriëtte M.J. van Oppenraaij en steun van de provincie Noord-Brabant, Vereniging Rembrandt en Mondriaan Fonds maakten deze grootste aankoop ooit mogelijk. 

Meer weten over schenken en nalaten?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn of wilt u graag eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling Development.

Erna Baeten, hoofd Development
T +31 (0)73-6877 803
E ebaeten@hnbm.nl

Maaike van de Wiel, relatiemanager
T +31 (0)73-6877 817
E mvandewiel@hnbm.nl

Meer weten over schenken? Meer weten over nalaten?

Header: © Marc Mulders, glasraam, bestaande uit 28 handgeschilderde glaspanelen, 2012-2013, c/o Pictoright Amsterdam 2021. Schenking Geert van de Ven, ’s-Hertogenbosch, mede mogelijk gemaakt door Appèl B.V.

Bekijk ook:

Doorgeven en anderen laten genieten

Legaat of erfstelling in testament

Word vriend