Foto bymarjo

Schenken

Doorgeven en anderen laten genieten

Schenkingen dragen bij aan het verwezenlijken van de ambities van Het Noordbrabants Museum. Deze bijdragen maken het mogelijk om bijvoorbeeld onze collectie uit te breiden. Elke bijdrage, groot of klein, is bijzonder welkom. In Het Noordbrabants Museum Fonds voegen we alle bijdragen samen. U kunt op verschillende manieren schenken aan Het Noordbrabants Museum: 

  • Een eenmalige of periodieke schenking van een geldbedrag
    U kunt ons een éénmalig geldbedrag schenken. Uw fiscale voordeel is het grootst bij een periodieke schenking. Een rekenvoorbeeld vindt u hier. Speciaal voor particuliere partners richtten we de Brabantcirkel op.

  • Een schenking van een kunstobject
    Overweegt u een kunstobject dat u in bezit hebt te schenken aan Het Noordbrabants Museum? Dan kunt u een e-mail sturen naar Erna Baeten via ebaeten@hnbm.nl. Wij nemen dan contact met u op.

  • Oprichten van een fonds op naam
    U bepaalt zelf waaraan uw schenking wordt besteed en welke naam uw fonds draagt. Op die manier bent u persoonlijk betrokken bij de besteding van uw schenking.
Doorgeven zodat ook anderen ervan kunnen genieten.
Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede

Schenking bloemstillevens Sluijters

MevrbeyneswebDagelijks geniet Dorothy Beynes-Heijmeijer van Heemstede van de schilderijen van Jan Sluijters die zich altijd in haar familie hebben bevonden. Ondanks haar sterke band met Amsterdam besloot Dorothy de bloemstillevens en een daarop afgebeelde porseleinen schaal aan Het Noordbrabants Museum na te laten.

“’s-Hertogenbosch is de geboortestad van Jan Sluijters en zijn kunst neemt een belangrijke plaats in de collectie van het museum in. Deze schenking verzekert me ervan dat later meer mensen kunnen genieten van deze werken en dat de schilderijen in goede staat blijven.”

Schenking 'De bewening van Christus'

De Bewening Van ChristusDit schilderij toont het moment na de kruisafname van Christus. Zijn moeder Maria, Maria Magdalena, twee engelen en een putto treuren om Zijn dood. Dit doek van bijna 2,5 meter breed is in 2017 geschonken door Hans Smelik en Andries Stokking. Het hangt in hun monumentale woonhuis, Museum ’t Copmanshûs in Franeker.

Meer weten over schenken?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn of wilt u graag eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling Development.

Erna Baeten, hoofd Development
T +31 (0)73-6877 803
E ebaeten@hnbm.nl

Maaike van de Wiel, relatiemanager
T +31 (0)73-6877 817
E mvandewiel@hnbm.nl

Bekijk ook:

Legaat of erfstelling in testament

Betrokken particuliere partners

Word vriend