Vincent van Gogh, Collse watermolen, 1884, collectie Het Noordbrabants Museum

Nalatenschappen

Het is mogelijk Het Noordbrabants Museum te steunen door een legaat of erfstelling in uw testament op te nemen. Bij een legaat beschrijft u in uw testament welk bedrag of welk roerend of onroerend goed u nalaat aan Het Noordbrabants Museum. Bij een erfstelling laat u een deel van uw nalatenschap aan het museum na. We vinden het belangrijk dat u op een manier kunt bijdragen die bij u past. Dan is het goed te weten dat Het Noordbrabants Museum dankzij de ANBI-status geen erfbelasting betaalt.

Fonds op naam

Ook kunt u vastleggen dat na uw overlijden een fonds op naam wordt opgericht. Een heel persoonlijke invulling van uw nalatenschap want de doelstelling en de naam van het fonds bepaalt u zelf. Het Noordbrabants Museum beheert dit fonds.

Collse watermolen van Van Gogh

WatermolenEen mooi voorbeeld van een schilderij dat we konden aankopen dank zij een legaat is dit lentelandschap met watermolen en rode daken van Vincent van Gogh. Een legaat van mevrouw Henriëtte M.J. van Oppenraaij en steun van de provincie Noord-Brabant, Vereniging Rembrandt en Mondriaan Fonds maakten deze grootste aankoop ooit mogelijk. De aankoop past binnen de ambitie om een representatief overzicht te tonen van Van Goghs Brabantse periode.

Stilleven van Van Gogh

Van Gogh_Still Life with Bottles and a Cowrie Shell_1884-85_LEen legaat van de heer Th.M.J.A. Verstappen, een lening van de provincie Noord-Brabant, de jaarlijkse bijdrage van BankGiro Loterij en Het Noordbrabants Museum Fonds maakten het mogelijk dit schilderij Stilleven met flessen en schelp van Vincent van Gogh in 2018 te verwerven. 

Meer weten of een afspraak maken?

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn of wilt u graag eens van gedachten wisselen? Neem dan contact op met onze afdeling Development.

Erna Baeten, hoofd development
T +31 (0)73-6877 803
E ebaeten@hnbm.nl

Maaike van de Wiel, relatiemanager
T +31 (0)73-6877 817
E mvandewiel@hnbm.nl