Foto bymarjo

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum

De Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum heeft als doel zo veel mogelijk particulieren te verbinden aan Het Noordbrabants Museum. Onze 1200 vrienden ondersteunen het museum, ook in financiële zin, bij collectieaankopen, tentoonstellingen en projecten. Wij trakteren de vrienden jaarlijks op een aantal activiteiten, variërend van ontvangsten, previews, inleidingen door conservatoren tot excursies naar andere musea.

Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum: "Ik ben trots op de vrienden die als enthousiaste ambassadeurs nauw betrokken zijn bij 'hun museum'. Zij zijn een graag geziene gast. De grote opkomst tijdens vriendenontvangsten laat zien dat het museum met zijn tentoonstellingen en vaste collectie aansluit bij de culturele behoeften van onze vrienden."

Goed te weten is dat de Stichting Vrienden door de belastingdienst is aangemerkt als culturele ANBI. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Meer over fiscaal interessant steunen.

Lees meer over ANBI

Ambassadeurs

Een drietal ambassadeurs vormt de schakel tussen de vrienden en het museum. Geert-Jan van Schijndel, Wim Kievits en Hans Cox weten wat er leeft onder de vrienden en zij vertalen dit naar wensen over bijvoorbeeld vriendenactiviteiten in gesprekken met museummedewerkers.

Blijf op de hoogte via nieuwsbrief en Facebook

Wil je op hoogte blijven van alle vriendenactiviteiten die we organiseren, Het Noordbrabants Museum én kunst en cultuur in Brabant? Like dan de Stichting Vrienden op Facebook!
Ook leuk voor als je geen vriend bent. Tip: deel onze posts met je eigen Facebookvrienden.

Of meld jezelf aan voor de vriendennieuwsbrief. Stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl met daarin je naam en donateurnummer dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Neem contact op!

Maaike 03Sep 2015 NBM 4227Vragen over vriendenschappen of vriendenactiviteiten? Lees dan onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag er niet bij, neem dan contact op met Maaike van de Wiel, relatiemanager van Het Noordbrabants Museum, via T +31 (0)73-6877 817 of stuur een e-mail naar vrienden@hnbm.nl  

Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum
Postadres
Postbus 1004 - 5200 BA  's-Hertogenbosch

Bezoekadres
Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch

IBAN NL 66 INGB 0005 6657 66 | RSIN-nr: 816695015
vrienden@hnbm.nl 

https://www.facebook.com/NoordbrabantsMuseum/

Beleidsplan 2019 - 2022

Hiernaast staat het beleidsplan van de Stichting Vrienden.

Financiële verantwoording

Download hier de meest actuele jaarcijfers van de Stichting Vrienden van Het Noordbrabants Museum.

Bekijk ook:

Alle vrienden-voordelen op een rij

Alle activiteiten voor vrienden op een rij

Alle antwoorden & contactgegevens