Foto Joep Jacobs

Samenwerken

Kruisbestuiving leidt tot culturele rijkdom

Het Noordbrabants Museum werkt veel samen met andere instellingen in het culturele veld en hecht daar grote waarde aan. We zien dat samenwerking echt werkt als kruisbestuiving en resulteert in culturele hoogstandjes. Hieronder enkele mooie voorbeelden:

Logo Cultuurstad van het ZuidenDMDB Logo Screen Blauw Rood     Van Gogh Brabant     Jb 500 

Cultuurstad van het Zuiden
’s-Hertogenbosch presenteert zich met trots als Cultuurstad van het Zuiden. Niet voor niets zijn Bosschenaren elke dag druk in de weer voor hun gasten. Om iedereen welkom te heten in onze eeuwenoude binnenstad vol historische steegjes en bij rauwe industriële hotspots, zoals op de Tramkade. Welkom op de Binnendieze in een bootje onder de huizen door en bij de mooiste exposities in Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Welkom in de vele restaurants en cafés, zoals in de Korte Putstraat en de in de Uilenburg. Welkom bij de vele festivals, zoals het internationale Theaterfestival Boulevard en Jazz in Duketown. En welkom in de geboorteplaats van Jheronimus Bosch. Elke dag valt er wat cultureels te beleven in onze stad: het gastvrije en bourgondische ’s-Hertogenbosch. Cultuurstad van het Zuiden. Meer informatie? Klik hier.
Design Museum Den Bosch
Twee musea onder één dak: vanaf 2013 vormt Het Noordbrabants Museum samen met het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een van de grootste culturele attracties van Nederland. Gezamenlijk bieden we het meest veelzijdige aanbod van kunst en cultuur in Zuid-Nederland: van archeologie, cultuurhistorie, oude en moderne meesters tot hedendaagse kunst en design. Met ruim 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel, horeca en een bibliotheek kan het museumkwartier zich scharen onder de grote musea van Nederland. Design Museum Den Bosch toont hedendaags design en bezit unieke collecties sieraden en keramiek.
Van Gogh Brabant
Op vijf plekken in Brabant vind je nog steeds de sporen van Vincent van Goghs unieke leven en werk. Het Noordbrabants Museum is de enige locatie in Brabant waar originele schilderijen van Van Gogh te zien zijn.
Jheronimus Bosch 500
De Jheronimus Bosch-tentoonstelling (13 feb t/m 8 mei 2016) was een onderdeel van de culturele manifestatie ‘Jheronimus Bosch 500’. Het hele jaar 2016 stond 's-Hertogenbosch volledig in het teken van de middeleeuwse kunstenaar met feestelijke evenementen zoals bijzondere muziek-, dans- theater- en circusproducties, tentoonstellingen, belevingsroutes en festivals.

Daarnaast zijn we partner van

Noordbrabant Logo