Het Noordbrabants Museum - foto Joep Jacobs

Werken bij het museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur en gevestigd in ’s‑Hertogenbosch. Het museum toont uiteenlopende tentoonstellingen van (inter)nationale allure. Onze vaste collectie bevat spraakmakende werken van Brabantse meesters, de leden van de familie Bruegel, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Op dit moment zijn wij op zoek naar:

Conservator oude kunst

36 uur per week
Je werkzaamheden

Je bent een wetenschappelijk geschoold kunsthistoricus, met een gedegen kennis van de kunst en kunstnijverheid van late middeleeuwen tot begin negentiende eeuw. Daarnaast ben je ook geïnteresseerd in de overige aandachtsgebieden van Het Noordbrabants Museum, te weten het Brabantse erfgoed en de kunst van 1800 tot heden. Je treedt graag naar buiten en laat het publiek graag delen in jouw kennis. Je bent verantwoordelijk voor het beheer, behoud en vorming en registratie/documentatie van de collectie oude kunst (waaronder we hier ook de kunstnijverheid verstaan). Je bent medeverantwoordelijk voor aanvulling van de collectie gericht op oude kunst, maar denkt ook met plezier mee over de overige aandachtsgebieden. Je initieert, beoordeelt en bewaakt de uitvoering van conserverings- en restauratieplannen.

Informatie en sollicitatie

Je sollicitatie, bestaande uit een motivatiebrief en CV, kan tot uiterlijk 1 september 2019 per mail worden gestuurd worden naar solliciteren@hnbm.nl o.v.v. conservator oude kunst. Vragen over de vacature kunnen per e-mail gesteld worden aan adjunct-directeur Linda Janssen via ljanssen@hnbm.nl.

Lees hier het volledige functieprofiel

Nieuwe vacatures en solliciteren

Vind je ons museum een interessante werkplek? Check dan regelmatig deze pagina of volg ons op Twitter via @NoordbrabantsM of op LinkedIn, dan mis je zeker niets van de toekomstige vacatures.

Open sollicitaties nemen wij niet in behandeling. Je kunt alleen reageren op specifieke vacatures.