Het Noordbrabants Museum - foto Joep Jacobs

Werken bij het museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur en gevestigd in ’s‑Hertogenbosch. Het museum toont uiteenlopende tentoonstellingen van (inter)nationale allure. Onze vaste collectie bevat spraakmakende werken van Brabantse meesters, de leden van de familie Bruegel, Vincent van Gogh en Jan Sluijters. 

Nieuwe vacatures en solliciteren

Vind je ons museum een interessante werkplek? Check dan regelmatig deze pagina of volg ons op Twitter via @NoordbrabantsM of op LinkedIn, dan mis je zeker niets van de toekomstige vacatures.

Open sollicitaties nemen wij niet in behandeling. Je kunt alleen reageren op specifieke vacatures.

Junior Conservator

Kansplaats (36 uur per week)

Je functie
Als junior conservator zijn je werkzaamheden tweeledig.

1. Als projectleider zorg je voor een succesvolle afronding van met name tentoonstellingsprojecten: Je toetst als projectleider de haalbaarheid van een idee, maakt een projectvoorstel en stelt een projectplan op en overlegt met je teamleden onder andere van Marketing en Communicatie en de Technische Dienst over de inhoud en voortgang van het project. Kortom je bent als projectleider verantwoordelijk voor het volledige project.

2. Als wetenschappelijk geschoold medewerker lever je inhoudelijke input voor te realiseren projecten: Je levert bijdragen aan catalogi, publicaties en zaalteksten, maar je helpt ook actief mee aan het delen van wetenschappelijke kennis door bijvoorbeeld het geven van lezingen en het informeren en inspireren van ons educatieteam.

Als junior conservator ben je werkzaam binnen het team Collectie, Presentatie en Educatie, bestaande uit ca. 12 medewerkers. Je krijgt direct leiding van het hoofd Collectie, Presentatie en Educatie.

Je profiel
Je bent een wetenschappelijk geschoold kunsthistoricus, met een brede kennis van moderne en hedendaagse kunst en kunstnijverheid. Daarnaast ben je ook geïnteresseerd in de overige aandachtsgebieden van Het Noordbrabants Museum (oude kunst en populaire cultuur). Je beschikt over een WO werk- en denkniveau. Je hebt humor en bent stressbestendig, je kunt plannen en je houdt je aan deadlines. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Een uitstekende beheersing van tenminste de Nederlandse en Engelse taal is vereist.

Lees hier de volledige vacature