Foto Marc Bolsius

Persdossier inclusief beeldmateriaal

Het Noordbrabants Museum wint Global Fine Art Award 2016

Persbericht

Het Noordbrabants Museum wint Global Fine Art Award 2016

12 februari 2017

Het Noordbrabants Museum is met de tentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie samen met het Museo Nacional del Prado winnaar geworden van de Global Fine Art Award 2016 in de categorie ‘Best Renaissance, Baroque, Old Masters, Dynasties – solo artist’. De winnaars van de Global Fine Art Awards – in totaal 11 categorieën - zijn gisteravond bekendgemaakt in New York City. Het Noordbrabants Museum is het eerste Nederlandse museum dat deze prijs wint. Namens het museum heeft directeur Charles de Mooij deze prestigieuze prijs in ontvangst genomen in aanwezigheid van Ad ’s-Gravesande, intendant van de stichting Jheronimus Bosch 500. Naast de 11 awards die door een vakjury zijn toegekend, ging ook de Youniversal publieksprijs naar de Bosch-tentoonstelling in respectievelijk Het Noordbrabants Museum en het Museo Nacional del Prado.

Lees volledig persbericht

 

Persbeeld

Onderstaande beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling, onder vermelding van de verstrekte credit. Commerciële toepassingen zijn niet toegestaan.

We vragen u een bewijsexemplaar te sturen aan pers@hnbm.nl of Het Noordbrabants Museum, marketing en communicatie, Postbus 1004, 5200 BA ’s-Hertogenbosch.

Bosch tentoonstelling

Foto Marc Bolsius

Directeur Charles de Mooij

Foto bymarjo

Banner GFAA winnaar

Ontwerp Thonik

595 x 142 px

Banner GFAA winnaar

Ontwerp Thonik

450x140

Rozet GFAA winnaar

Ontwerp Thonik