Vincent van Gogh, Spittende boerin, 1885, collectie Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch

Persdossier inclusief beeldmateriaal

Van Gogh doorgelicht

Persbericht

Van Gogh schilderijen doorgelicht in Het Noordbrabants Museum.
Technisch onderzoek geeft publiek kijk op Van Gogh en zijn werkwijze 

19 juni 2017

Van 24 juni 2017 tot en met 21 januari 2018 is de tentoonstelling Van Gogh doorgelicht te zien in Het Noordbrabants Museum. In deze tentoonstelling presenteert Het Noordbrabants Museum negen schilderijen in het licht van het overschilderen. Naar de vijf werken uit onze vaste presentatie hebben wij in het voorjaar van 2017 nieuw en aanvullend onderzoek gedaan. Het onderzoek leverde ons kennis op over de werkwijze en conditie van de schilderijen, daarbij zijn tot op heden geen grootse verrassingen blootgelegd.

Lees volledig persbericht

 

Contact

Voor verdere informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Neeltje van Gool, afdeling Communicatie en Marketing, T +31 (0)73-6877 815 of pers@hnbm.nl.

Persbeeld

Onderstaande beelden mogen alleen rechtenvrij worden gepubliceerd ten behoeve van deze tentoonstelling, onder vermelding van de verstrekte credit. Commerciële toepassingen zijn niet toegestaan. We vragen u een bewijsexemplaar te sturen aan pers@hnbm.nl of Het Noordbrabants Museum, marketing en communicatie, Postbus 1004, 5200 BA ’s-Hertogenbosch.

Spittende boerin

Vincent van Gogh

1885, olieverf op doek, 37,5 x 25,7 cm, collectie Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch. Foto René Gerritsen Kunstonderzoeksfotografie.

Spittende Boerin wordt onderzocht

Foto Marc Bolsius

Spittende Boerin wordt onderzocht

Foto Marc Bolsius

Spittende Boerin wordt onderzocht

Foto Marc Bolsius

Spittende Boerin wordt onderzocht

Foto Marc Bolsius

Boerendorp in de avond

Vincent van Gogh

1885, olieverf op doek, 57 x 82 cm, Rijksmuseum, Amsterdam, Schenking van de heer en mevrouw Kessler-Hulsmann Kapelle op den Bosch. Foto René Gerritsen Kunstonderzoeksfotografie.

Boerendorp in de avond

Onderliggende voorstelling: een stilleven met aardappelen

1885, olieverf op doek, 57 x 82 cm, Rijksmuseum, Amsterdam, Schenking van de heer en mevrouw Kessler-Hulsmann Kapelle op den Bosch. Foto René Gerritsen Kunstonderzoeksfotografie