Jheronimus Bosch, De Aanbidding der Koningen, ca. 1475. The Metropolitan Museum of Art, New York

Persdossier inclusief beeldmateriaal

Uit de stal van Bosch

16 augustus 2018

Op 1 december 2018 opent in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de expositie Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen. Slechts enkele jaren na de succesvolle tentoonstelling Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie (voorjaar 2016) brengt het museum opnieuw een eigenhandig werk van de wereldberoemde Bossche kunstenaar terug naar ’s‑Hertogenbosch, de stad waar hij woonde, werkte en in 1516 overleed. Het bruikleen is bijzonder: wereldwijd zijn er nog slechts zo’n vijfentwintig originele schilderijen van Bosch bewaard.

Lees volledig persbericht

Vroegste werk Bosch terug in zijn geboortestad

29 november 2018

Op zaterdag 1 december 2018 opent in Het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch de tentoonstelling Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen. De tentoonstelling zoomt in op de fascinatie van Bosch met het thema Driekoningen. De meester verbeeldde het onderwerp ten minste drie keer. Twee van deze schilderijen zijn bewaard gebleven. Eén daarvan keert voor de tentoonstelling terug naar ’s Hertogenbosch, de stad waar Bosch woonde, werkte en in 1516 overleed.

Lees volledig persbericht

Infographic

29 november 2018

Maakt inzichtelijk wat dat Bosch’ Aanbidding veelvuldig werd gekopieerd en hoe Bosch zijn inspiratie haalde uit het dagelijks leven in Den Bosch.

Uit De Stal Van Bosch Infographic

Bekijk infographic

Persbeeld

Onderstaand beeld mag gepubliceerd worden ten behoeve van deze presentatie, onder vermelding van de verstrekte credit. Voor aanvullend beeld kunt u contact opnemen.

Contact

Voor verdere informatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met Neeltje van Gool, afdeling Communicatie en Marketing, T +31 (0)73-6877 815 of pers@hnbm.nl.

De Aanbidding der Koningen

Jheronimus Bosch

ca. 1475, 71.1 x 56.5cm, The Metropolitan Museum of Art / John Stewart Kennedy Fund, New York.