Eerste bezoek van de Museum Plus Bus

10 april 2018

Eerste bezoek van de Museum Plus Bus aan Het Noordbrabants Museum

Dinsdag 10 april reed de Museum Plus Bus voor de eerste keer naar Het Noordbrabants Museum in ’s Hertogenbosch. Onlangs sloot het museum zich aan bij dit project dat groepen ouderen in staat stelt een museum te bezoeken ondanks hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving of financiële situatie. Het spits werd afgebeten door een groep van het Inloophuis Tiel, dat met dit bezoek het 30-jarig jubileum vierde. Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum, heette de groep persoonlijk welkom.

‘Geweldig dat de Museum Plus Bus de komende jaren ook Het Noordbrabants Museum aandoet. We stellen ons museum graag open voor al diegenen voor wie een zelfstandig museumbezoek níet mogelijk is!” aldus Charles de Mooij.

Paul Mosterd, voorzitter van de Stichting Museum Plus Bus, noemt de uitbreiding ‘een mooi cadeau in ons tiende jaar. Het aandeel 70-plussers neemt zo sterk toe dat we als ouderenproject niet achter kunnen blijven. Met Het Noordbrabants Museum bereiken we meer ouderen in het zuiden van het land en tegelijkertijd heeft het museum een prachtige collectie en indrukwekkende tentoonstellingen die we onze ouderen niet willen laten missen.’

Han van Peer van het Inloophuis Tiel sprak van een heerlijke dag. ‘Dit jaar bestaat het Inloophuis Tiel 30 jaar en het was prachtig dat we dit bezoek op konden nemen in ons jubileumprogramma. Onze gasten komen zelden of nooit (meer) in een museum omdat hun situatie dat niet toelaat. Om dan samen een dagje uit te gaan, met z’n veertigen in de bus naar Den Bosch was geweldig. De sfeer in de bus had wel iets weg van een schoolreisje. Door de gastvrije ontvangst in het Noordbrabants Museum en de rondleiding voelden onze bezoekers zich gezien en bijzonder, iets wat hen niet zo vaak overkomt.’

Stichting Museum Plus Bus is een samenwerkingsproject van veertien Nederlandse musea en rijdt speciaal voor groepen ouderen die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Sinds dit jaar gebeurt dat met twee gloednieuwe, duurzame bussen. Middels een geheel verzorgd dagarrangement bezorgt de Museum Plus Bus senioren een onvergetelijke culturele dag uit. De steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers maakt het mogelijk om dit arrangement kosteloos aan te bieden.