Foto bymarjo

Winnaar EuroNederlander Award 2015/16

16 juni 2016

Gisteravond is in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort bekend gemaakt dat Charles de Mooij, directeur Het Noordbrabants Museum, en zijn team van Het Noordbrabants Museum winnaar is van de EuroNederlander Award 2015/16. De prijs wordt jaarlijks door de EBN uitgereikt aan creatieve burgers, organisaties en netwerken die hebben bijgedragen aan het Europese debat. De jury nomineerde De Mooij en zijn team voor de uitmuntende Jheronimus Bosch tentoonstelling en programmering die de drempel voor een nieuwe waardering van de Europese late middeleeuwen aanzienlijk heeft verlaagd voor een wereldwijd publiek.

“De Mooij en zijn team zijn er niet alleen in geslaagd een fantastische tentoonstelling te ontwerpen en Bosch’ meesterwerken uit de hele wereld bijeen te brengen, ze hebben ook een hoogst aantrekkelijke, bezoekersvriendelijke culturele programmering tot stand gebracht die velen heeft geraakt, zoals blijkt uit de exceptioneel hoge bezoekerswaardering. De tentoonstelling heeft opnieuw gerichte aandacht gewekt voor de culturele rijkdom en diversiteit in Europa in de tijd van Jeroen Bosch.”

Charles de Mooij: “We zijn heel erg blij met de toekenning van de titel EuroNederlander 2015/16. De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ was een enorm succes voor Het Noordbrabants Museum, maar ook voor de manifestatie Jheronimus Bosch 500, voor ’s Hertogenbosch en Brabant. Als team van Het Noordbrabants Museum delen we de titel dan ook graag met al onze partners en met de honderden medewerkers en vrijwilligers die bij de tentoonstelling en de manifestatie betrokken waren. Het Boschjaar is overigens nog lang niet ten einde: de feestelijkheden in Den Bosch en in ons museum gaan door, met talloze spectaculaire exposities, parades en evenementen. En de titel EuroNederlander 2015/16 is een extra reden voor een feestje!”

Eerdere winnaars van de EuroNederlander Award zijn auteur Pieter Steinz, politicus Sophie in ’t Veld en journalist Stefan de Vries. Naast Charles de Mooij waren dit jaar Katrien Gottlieb van 360 Magazine en theatermaker Lucas de Man van De Nieuwe Helden genomineerd.

Terug naar:

Lees hier de nieuwste persberichten