Herfstvakantie vol gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

6 oktober 2016

’s-Hertogenbosch, Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch organiseren wederom kinderactiviteiten (6 t/m 12 jaar) tijdens de herfstvakantie (16 oktober t/m 30 oktober). Na inspiratie opgedaan te hebben in de tentoonstellingen gaan kinderen als echte kunstenaars zelf aan de slag. De workshops sluiten op elkaar aan waardoor ze zich een hele dag kunnen vermaken in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch. Er zijn verschillende workshops gepland op de woensdagen en zondagen. Deelname is gratis en beide musea zijn tot 18 jaar gratis toegankelijk.

Activiteiten in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

De tentoonstelling Heaven, Hell & Earth is gebaseerd op het werk van Jheronimus Bosch. Tijdens de workshops gaan kinderen geïnspireerd door een van de kunstwerken aan de slag. Zo maken kinderen in de workshop Hemelbewoners hun eigen levensgroot hemelspiegelbeeld of bouwen hun hemelse wereld.

Kunstenaar Pipilotti Rist vermenigvuldigt en spiegelt de wereld in haar videoprojecties. In de workshop Ontelbaar spiegelen maken kinderen een caleidoscopische tekening met behulp van onder andere spiegels en stempels.

Activiteiten in Het Noordbrabants Museum

De wereld van de Romeinen wordt ontdekt in de workshop Romeinen in Brabant. Na het bekijken van archeologische vondsten en maquettes gaan kinderen de historie tot leven brengen in een zelfgemaakt stopmotion animatiefilmpje.

Maak net zoals kunstenares Claire Morgan een installatie van materialen uit de natuur. De tentoonstelling levert voldoende inspiratie op voor het maken van een eigen natuur-mobile in de workshop Dat kan ik ook…Claire Morgan.

Op zondag  30 oktober is kunstenaar Gurt Swanenberg aanwezig. Hij vertelt over zijn werk in de tentoonstelling In de ban van Bosch om vervolgens samen met de kinderen in het Spetterlab aan de slag te gaan.

Praktische informatie

Op www.hnbm.nl en www.sm-s.nl staat het gehele programma, de data en aanvangstijden. Deelname aan de activiteiten is gratis. Zo ook de toegang tot beide musea voor jongeren tot 18 jaar. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en duren ongeveer anderhalf uur. Voor de workshops in Het Noordbrabants Museum moet vooraf gereserveerd worden via www.hnbm.nl/workshops  of 073-68 77 820. De workshops in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch zijn inloopworkshops, hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden. 

Rabo Museumkidsweek

Het programma van Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch maakt onderdeel uit van de Rabo Museumkidsweek (15 t/m 30 oktober). Ga in de musea op zoek naar de Museumkids-mascotte Tikkit en neem een selfie. Door het uploaden van deze foto op www.museumkidsweek.nl maak je kans op VIP-trip naar Wonderryck Twente.

 

 

Download beeldmateriaal

Workshop herfstvakantie in Het Noordbrabants Museum

Foto Marc Bolsius

Workshop herfstvakantie in Het Noordbrabants Museum

Foto Marc Bolsius

Terug naar:

Op safari

Dierenspeurtocht voor kinderen