Foto Marc Bolsius

Online kaartverkoop tentoonstelling Jheronimus Bosch van start

30 november 2015

Met de lancering van tickets.hnbm.nl gaat vandaag de online kaartverkoop van ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ formeel van start. Deze overzichtstentoonstelling is van 13 februari tot en met 8 mei 2016 te zien in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Door vooraf online tickets te kopen, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenste dag en tijdstip. Met een symbolische handeling gaf Ton Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch, vanochtend een feestelijk startschot aan de online kaartverkoop.

Met de lancering van de online ticketshop komt het museum tegemoet aan de nu al grote belangstelling uit binnen- en buitenland. “Niet alleen liefhebbers uit Nederland en de buurlanden, maar zelfs uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten hebben al contact met ons opgenomen omdat ze hun bezoek aan de tentoonstelling en de stad aan het plannen zijn. Je wilt natuurlijk niet vanuit Sydney afreizen en dan aan de kassa achter het net vissen,” aldus Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum. In de internationale pers is al veel aandacht aan de tentoonstelling besteed, zo schreef de Britse krant The Guardian: “Dutch museum achieves the impossible with new Hieronymus Bosch show.”

Time slots

Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde time slots. Hiermee wordt het aantal personen dat de tentoonstelling tegelijkertijd bezoekt zoveel mogelijk gereguleerd. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen de bezoekers zo lang blijven indien gewenst.

Dagverkoop vanaf de opening

Vanaf de opening van de tentoonstelling is het naast de online kaartverkoop ook mogelijk om aan de kassa de nog beschikbare tickets te kopen voor de dag zelf.

Over de tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

Een ticket voor ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ biedt ook toegang tot het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch, waar de tentoonstelling ‘The Fish Pond Song’ van Jeroen Kooijmans te zien is. De Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch vormt een van de inspiratiebronnen voor deze video-installatie.

Bezoekersinformatie

Tarieven     

Volwassenen: 22 euro (dit is incl. toeslag). (Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van 10 euro op de reguliere toegangsprijs van 12 euro voor volwassenen.) Museumkaarthouders, Vrienden Het Noordbrabants Museum/Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, Vereniging Rembrandt en ICOM betalen alleen de toeslag van 10 euro. Kinderen van 4 t/m 17 jaar: 2 euro. Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP/groepen

Time slots    

Een time slot is het uur waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal in de tentoonstelling kan men zo lang blijven als men wil. Alle time slots duren één uur, het eerste time slot start om 09.00 uur en het laatste om 17.00 uur.

Verlengde openingstijden    

Maandag t/m zondag van 09.00 - 19.00 uur. Ook open tijdens feestdagen.

Adres & contact    

Het Noordbrabants Museum, Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
www.hnbm.nl Voor vragen: info@hnbm.nl of T +31 (0)73-6877 844

Met dank aan

De tentoonstelling maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 en wordt mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro Loterij, Essent, Rabobank, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Ammodo, Prins Bernhard Cultuurfonds, KLM en de Getty Foundation.

Onderschrift foto
Burgemeester Ton Rombouts neemt zijn entreebewijs in ontvangst van Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum en Ad ’s-Gravesande, intendant  Stichting Jheronimus Bosch 500. Burgemeester Rombouts is initiator van de viering van het Boschjaar in 2016.

Bekijk ook:

Persdossier inclusief beeldmateriaal