Foto Joep Jacobs

Nieuwe adjunct-directeur Het Noordbrabants Museum

31 januari 2017

’s-Hertogenbosch, 31 januari 2017 – Het Noordbrabants Museum heeft Linda Janssen benoemd tot nieuwe adjunct-directeur van het museum. Janssen, nu nog zakelijk directeur van het Limburgs Museum in Venlo, begint op 1 mei 2017 aan haar nieuwe functie. Zij vervangt Leo van Rozendaal, die per 1 juni 2017 met pensioen gaat.

Linda Janssen (1978) heeft ruime museale en financiële ervaring. Sinds 2000 is ze werkzaam voor het Limburgs Museum, waar ze na haar studie Museologie aan de Reinwardt Academie diverse functies heeft bekleed. In 2014 is ze na een studie bedrijfseconomie aan Nyenrode gevraagd voor de functie van zakelijk directeur. Bij Het Noordbrabants Museum wordt Janssen, naast het vervangen van de directeur en de contacten met de Raad van Toezicht en subsidiënten, verantwoordelijk voor de beveiliging, het facilitair management, de financiële administratie en publieksservice.


Charles de Mooij: “Met de komst van Linda Janssen halen we niet alleen veel financiële kennis, maar ook ruime ervaring op het gebied van projectmanagement in huis. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een belangrijke rol zal kunnen vervullen in de realisatie van de ambities van Het Noordbrabants Museum.”


Linda Janssen: “Het Noordbrabants Museum heeft afgelopen jaar met de Jheronimus Bosch-tentoonstelling laten zien tot grootse dingen in staat te zijn. Met veel enthousiasme en plezier ga ik de uitdaging aan om mee te bouwen aan de verdere groei van dit veelzijdige en dynamische museum.”