Foto Marc Bolsius

Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch verder verruimd

17 maart 2016

Het Noordbrabants Museum verruimt de openingstijden voor de tweede keer in één week tijd vanwege de onverminderd grote vraag naar tickets voor de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’. In totaal zijn er al 350.000 tickets verkocht. Van donderdag 24 maart tot en met zondag 8 mei a.s. is de tentoonstelling zeven dagen per week te bezoeken tot 23 uur. Eerder had het museum al aangekondigd de openingstijden op donderdag, vrijdag en zaterdag te verruimen tot 23 uur. Nu komen daar ook de maandag-, dinsdag-, woensdag- en zondagavond bij. De 30.000 extra tickets die hierdoor beschikbaar komen, zijn vanaf vandaag online te boeken via tickets.hnbm.nl.

Advies: koop vooraf online tickets

Om verzekerd te zijn van entree dienen bezoekers uit binnen- en buitenland vooraf online tickets te kopen. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar. Alleen tickets die niet van tevoren online zijn verkocht, zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa. Daarnaast wordt bezoekers geadviseerd de duur van het gehele time slot te benutten voor het ingaan van de tentoonstelling. Een time slot is de periode waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen bezoekers zo lang in het museum blijven als gewenst.

Welkom thuis Jheronimus

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ vormt een ongeëvenaard eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar die Nederland heeft gekend. Eenmalig keert het leeuwendeel van zijn oeuvre terug naar ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij als Jheronimus van Aken werd geboren, waar hij zijn meesterwerken schilderde en waaraan hij zijn artiestennaam Bosch ontleende. De tentoonstelling is het hoogtepunt van het Nationaal Evenementenjaar Jheronimus Bosch 500 dat in 2016 wordt gevierd, naar aanleiding van het 500ste sterfjaar van de kunstenaar.

Bezoekinformatie

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie
13 februari t/m 8 mei 2016
Het Noordbrabants Museum
Bezoekadres: Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
(entree uitsluitend via het voorplein van Het Noordbrabants Museum tijdens Jheronimus Bosch)

Openingstijden m.i.v. 24 maart 2016  

Maandag t/m zondag van 9 tot 23 uur (laatste time slot: 21-22 uur). Ook op feestdagen.

Toegangsprijzen

Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 10,- op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen.
Volwassenen: € 22,- (incl. toeslag)
Museumkaart, Vrienden HNBM/SM’s, Vereniging Rembrandt en ICOM betalen alleen toeslag € 10,-
Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 2,-
Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP

Publieksinformatie

www.hnbm.nl, info@hnbm.nl of T +31 (0)73-6877 844 (ma t/m zo van 8 tot 20 uur)

Met dank aan

De tentoonstelling maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 en wordt mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro Loterij, Essent, Rabobank, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Ammodo, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Getty Foundation en KLM.