Openingstijden tentoonstelling Jheronimus Bosch vanwege grote belangstelling flink verruimd

10 maart 2016

Om tegemoet te komen aan de grote belangstelling voor de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ verruimt Het Noordbrabants Museum de openingstijden. Met ingang van maandag 14 maart a.s. is het museum dagelijks een uur langer open, bezoekers kunnen vanaf dan tot 20 uur de tentoonstelling bekijken. Vanaf 24 maart worden de openingstijden nog verder verruimd. Tot 8 mei a.s. is het mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag de tentoonstelling tot 23 uur te bezoeken. Door deze maatregelen komen er ruim 50.000 extra tickets beschikbaar die vanaf vandaag online zijn te boeken via tickets.hnbm.nl.

Sinds de opening op 13 februari jongstleden bezochten ruim 90.000 mensen de spraakmakende overzichtstentoonstelling gewijd aan Jheronimus Bosch. In totaal zijn er al 300.000 tickets verkocht. Omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd is besloten de openingstijden flink te verruimen, zodat zo veel mogelijk mensen de kans krijgen dit unieke overzicht van Bosch te bekijken. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar ‘zijn’ stad ’s Hertogenbosch waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd.

Wereldwijde belangstelling

Naast de vele Nederlandse bezoekers reizen ook veel geïnteresseerden uit de rest van de wereld af naar ’s-Hertogenbosch. De meesten van hen komen vanuit omliggende landen als België, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Maar er zijn ook mensen die een langere reis maken om de tentoonstelling te bezoeken, zoals publiek afkomstig uit Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand en de Filipijnen.

Advies: boek online tickets

Vanwege de grote vraag naar tickets wordt bezoekers uit binnen- en buitenland sterk aangeraden om deze vooraf online te boeken. Dagkaarten zijn maar zeer beperkt beschikbaar, alleen tickets die niet online zijn verkocht zijn verkrijgbaar aan de kassa. Daarnaast wordt bezoekers aangeraden de duur van het gehele time slot te benutten voor het ingaan van de tentoonstelling. Een time slot is de periode waarbinnen bezoekers de tentoonstelling kunnen betreden. Eenmaal binnen kunnen bezoekers zo lang in het museum blijven als gewenst.

Bezoek de stad van Bosch

De additionele openingsuren verruimen de mogelijkheden om een bezoek aan de tentoonstelling in de avonduren te combineren met een bezoek aan de stad van Bosch overdag. In 2016 staan ’s Hertogenbosch en Nederland volledig in het teken van het Jheronimus Bosch-jaar met feestelijke evenementen als bijzondere muziek-, dans-, theater- en circusproducties en tentoonstellingen. Ook kunnen bezoekers met de belevingsroute ‘Bosch Experience’ het spoor van Jheronimus Bosch door de stad volgen. Met een ‘Wonderlijke klim’ naar het dak van de Sint-Janskathedraal, een ‘Hemel- en hellevaart’ over de rivier Binnendieze onder de huizen van het middeleeuwse stadscentrum (v.a. 1 april) en de spectaculaire lichtshow ‘Bosch by Night’ op de markt waar ooit het atelier van de schilder gevestigd was (v.a. medio april). Voor het volledige programma: www.bosch500.nl

Bezoekinformatie

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie
13 februari t/m 8 mei 2016
Het Noordbrabants Museum
Bezoekadres: Verwersstraat 41, ’s-Hertogenbosch
(entree uitsluitend via het voorplein van Het Noordbrabants Museum tijdens Jheronimus Bosch)

Openingstijden m.i.v. 14 maart 2016

Ma 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Di 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Wo 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Do 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Vr 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Za 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Zo 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)

Openingstijden m.i.v. 24 maart 2016

Ma 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Di 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Wo 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)
Do 9 tot 23 uur (laatste time slot: 21-22 uur)
Vr 9 tot 23 uur (laatste time slot: 21-22 uur)
Za 9 tot 23 uur (laatste time slot: 21-22 uur)
Zo 9 tot 20 uur (laatste time slot: 18-19 uur)

Toegangsprijzen

Toegangsprijzen

Voor de tentoonstelling geldt een toeslag van € 10,- op de reguliere toegangsprijs voor volwassenen.
Volwassenen: € 22,- (incl. toeslag)
Museumkaart, Vrienden HNBM/SM’s, Ver. Rembrandt en ICOM betalen alleen toeslag: € 10,-
Kinderen 4 t/m 17 jaar: € 2,-
Geen kortingen voor studenten/senioren/CJP
Het ticket biedt ook toegang tot het Stedelijk Museum ’s Hertogenbosch, waar van 19 december 2015 t/m 5 juni 2016 het videodrieluik The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans te zien is.

Publieksinformatie

www.hnbm.nl, info@hnbm.nl of T +31 (0)73-6877 844 (ma t/m zo van 8 tot 20 uur)

Met dank aan

De tentoonstelling maakt deel uit van de manifestatie Jheronimus Bosch 500 en wordt mogelijk gemaakt door onder meer Gemeente ’s-Hertogenbosch, Provincie Noord-Brabant, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, BankGiro Loterij, Essent, Rabobank, Gieskes-Strijbis Fonds, Fonds 21, Ammodo, Prins Bernhard Cultuurfonds, The Getty Foundation en KLM. 

Persdossier inclusief beeldmateriaal