Foto: bymarjo

Deze zomer gratis kinderactiviteiten in Museumkwartier ’s-Hertogenbosch

11 juli 2017

Na het succes van voorgaande jaren organiseren Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch ook dit jaar weer kinderactiviteiten in de zomervakantie. Deelname is gratis en beide musea zijn tot 18 jaar ook gratis toegankelijk. Zo maken de Bossche musea een leuk cultureel familiedagje in de vakantie mogelijk. Van 23 juli t/m 23 augustus is het mogelijk elke woensdag, vrijdag en zondag deel te nemen aan een workshop. Er zijn drie workshops om uit te kiezen.

Op woensdagen: Maak je eigen tag!
Wat is jouw artiestennaam? Bedenk een pakkende naam en maak jouw eigen graffiti tag. Een workshop graffiti voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, geïnspireerd door de tentoonstelling De jaren 80 in Het Noordbrabants Museum.

Op vrijdagen: Toekomstbeestjes
Maak een ontwerp voor een dier van de toekomst: een lief huisdier of een wild monster. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en hun ouders) bij de tentoonstelling Future Bodies van Bart Hess in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

Zondagen: Kreatief met Kurk
Ga net als Theo en Thea creatief aan de slag met kurk. Laat je creatie zien in jouw eigen filmpje. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar (en hun ouders), bij de tentoonstelling De jaren 80 in Het Noordbrabants Museum.

Verloop workshop
Kinderen gaan met een museumdocent op ontdekkingstocht door een tentoonstelling om inspiratie op te doen. Vervolgens gaan de kinderen zelf aan de slag. Alle workshops duren circa 1,5 uur.

Reserveren
Voor alle workshops moet vooraf gereserveerd worden. Voor de workshops op woensdag en zondag in Het Noordbrabants Museum kan dat via de website www.hnbm.nl/zomervakantie, per email reservering@hnbm.nl of telefonisch T +31 (0)73-6877 820. Reserveren voor een workshop op vrijdag in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch kan via aanmelden@sm-s.nl of T +31 (0)73-6218 932.

Nog meer voor families
Daarnaast zijn bij de zomertentoonstellingen in beide musea gratis familiespeurtochten te verkrijgen. Leuk voor kinderen én (groot)ouders met laagdrempelige informatie en zoek-, doe- en kijkopdrachten.

Bekijk ook:

Stuur ons een e-mail