Foto Joep Jacobs

Statenzaal

Monumentale kapel met eigentijdse twist

De Statenzaal is de grootste en meest imposante zaal van Het Noordbrabants Museum. De hoge glas-in-loodramen, de koperen kaarsenkronen, de klassieke lambrisering en het originele bewerkte plafond maken de ruimte bijzonder sfeervol.

 

Zaalinformatie

207 m2
Theateropstelling 160 personen
Receptie 220 personen
Diner 100 personen
Let op! Bovenstaande aantallen zijn niet gebaseerd op de huidige maatregelen. Neem contact op via evenement@hnbm.nl of +31 (0)73-6877 877 voor meer informatie.

Mogelijkheden

Statenzaal _Willeke Machiels - 3Ontvangst, (product)presentatie, seminar, symposium, beurs, jaarvergadering, borrel, diner, intiem concert, modeshow, trouwceremonie of andere feestelijke activiteit. Bij mooi weer kun je direct vanuit de Statenzaal naar de Paleistuin voor een lunch of afsluitende borrel. De Statenzaal is standaard voorzien van alle moderne technische voorzieningen.

Praktische informatie

Technische voorzieningen
De Statenzaal is standaard voorzien van alle moderne technische voorzieningen zoals: een beamer, een dynamisch filmscherm, een microfoon, speakers en draadloos internet.
Openingstijden
Het Museumkwartier is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur, met uitzondering van enkele feestdagen. Bijeenkomsten kunnen bij ons vanzelfsprekend ook buiten deze openingsuren van de musea plaatsvinden.
Ligging en bereikbaarheid
Het Museumkwartier ligt in het historische hart van 's-Hertogenbosch. De Markt en de Sint-Janskathedraal liggen beide op steenworp afstand. Het Museumkwartier is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer.
Tarieven & Contact
De kosten voor huur van de Statenzaal zijn geheel afhankelijk van je wensen. Informeer vrijblijvend naar de tarieven via deze contactgegevens.

Over de Statenzaal

De zaal is ooit gebouwd als kapel van een oud Jezuïetenklooster. De afgelopen eeuwen deed hij vooral dienst als vergaderzaal van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Bij de renovatie in 2012 kregen interieur en kleurstelling een eigentijdse twist. Kiki van Eijk ontwierp het koningsblauwe stoffen behang en liet zich daarbij inspireren door wapenschilderijen elders in het museum. De Statenzaal is nu een moderne ontvangstzaal/auditorium, met een monumentaal karakter.

Impressie

  • Foto bymarjo
  • Foto Willeke Machiels

Bekijk ook:

max. 150 pers. | 225 m2