Ga zelf op onderzoek

Leid je eigen klas rond

Ga je liever zelf met je eigen klas op onderzoek uit in het museum? Verken het museum op eigen houtje! Wandel door onze 18de-eeuwse Paleiszalen, vergaap je aan Brabantse meesters als Jan Sluijters en Vincent van Gogh of duik in het verhaal van Brabant. Het kost niks extra's. Entree voor jongeren t/m 18 jaar en hun begeleiders is namelijk helemaal gratis.

Kijkwijzer

We hebben een kijkwijzer voor de leerlingen ontwikkeld waarmee ze kunnen oefenen met de begrippen 'voorstelling' en 'vormgeving', de beeldaspecten, kunststijlen en de interpretatie van een kunstwerk. Je kunt de kijkwijzer vinden in de downloads.

Print zelf de kijkwijzers uit voor je leerlingen of haal de kijkwijzers op aan de balie. Geef dit dan aan op het aanmeldformulier onder het kopje Opmerkingen en/of bijzonderheden.

  • Geschikt voor klas 1 t/m 6
  • Ontdek het museum op jouw manier
  • Ga zelf op onderzoek

Leerdoelen

  • Leren onderzoeken
  • Leren samenwerken
  • Leren communiceren

Downloads

Kijkwijzer

Een van onze kunstwerken analyseren met behulp van deze kijkwijzer.

Zalen vol verhalen

Ons museum hangt bommetje vol verhalen. Verhalen over beroemde kunstenaars en hun schilderijen, maar ook over Brabantse tradities en de geschiedenis van de provincie: te veel om in één dag te ontdekken. Laat vooraf dus vooral weten in welk deel (of welke delen) van het museum jullie willen verdwalen. Is dat oude kunst, Van Gogh in Brabant, moderne kunst, hedendaagse kunst, Het verhaal van Brabant of misschien één of meerdere tijdelijke tentoonstellingen? Geef jullie voorkeur aan op het aanmeldformulier onder het kopje Opmerkingen en/of bijzonderheden.

Praktische informatie

Klas klas 1 t/m 6
Duur in overleg
Wanneer dinsdag t/m vrijdag tussen 11 en 17 uur
Kosten gratis
Rondleiding leerkrachten mogen hun leerlingen rondleiden of begeleiden in een eigen opdracht op zaal
Begeleiding gratis toegang voor begeleiders
2 begeleiders per klas
Reserveren twee weken van tevoren
Voordat je komt...

In ons museum gelden een aantal regels tijdens je bezoek. We hebben acht regels voor je op een rij gezet. Handig om deze van tevoren even met je klas door te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer weten over een van onze museumlessen? Je kunt ons altijd bellen of mailen via onderstaande contactgegevens. We helpen je graag verder.

+31 (0)73-6877 820 / reservering@hnbm.nl

Bekijk meer